Истината за Алекса Ерски – изгубеният джентълмен от „Игри на волята“

7 Dni Sport26.11.2022
Алекса Ерски, Елица Янкова

Мъж за пример или просто схемаджия? Този въпрос набира все по-голяма скорост в социалните мрежи след последните постъпки на Алекса от „Игри на волята“.

Мнозинството от феновете на предаването се обединяват около мисълта, че Алекса е достоен играч, а немалко жени си пожелават българските мъже да вземат пример.

Как се стигна дотук накратко:

Поредица от постъпки направиха Алекса един от най-уважаваните играчи в предаването и го наредиха сред зрителските фаворити за финала. Още от самото начало на играта, сърбинът се зарече, че има един основен принцип – да пази жените в риалитито. И дори сподели, че за него достойнството е над паричната награда от 100 хиляди лева.

„Аз не съм в игрите да събирам грошове, а да покажа на какво е готов един човек, който наистина обича“, написа преди около две седмици Алекса в Инстаграм и публикува снимка с дамата на сърцето си – Елица, която обаче отпадна на по-ранен етап от предаването.


Алекса Ерски и Елица Янкова в топла прегръдка, която демонстрира силната им любов.

И сякаш оттогава не спира да доказва силата на думите си. В изминалата седмица няколко негови постъпки трогнаха зрителите. На първата елиминация за Непобедимите му бе даден шанс да си купи място на финала. Той обаче отказа и дори направи така, че да е първият номиниран в битката за отпадане.

Достойна постъпка последва и в битката между Мирослава и Георги, един от които трябваше да осигури предимство за Алекса или съответно за Зори на елиминационната битка.


Забавни физиономии от влюбената двойка Алекса Ерски и Елица Янкова и двамата професионални борци.

Алекса обаче доброволно се отказа от наградата си и свали тежестите от гърба на Мирослава, тъй като видя, че тя се мъчи и дори има риск да се контузи. Така предимството отиде автоматично при Зори, а той дори сподели, че така е честно.

И очаквано, получи зрителските адмирации: „Това е мъжка постъпка. Истинска класа, показва и че е много по-важно мъжът да е мъж в живота, отколкото мъж веднъж за 100 хилки“. Някои зрители пък го обвиниха, че играе игри и чертае схеми: „Аз не разбрах какво лошо има в това, че Алекса спря играта. Не искаше Мира да се контузи. Играта да е равностойна без предимство. Чудо станало, че тук били „Игри на волята“ и т. н….“, защитиха го други.

В Инстаграм той сподели снимка от конкретната битка и написа за Мирослава: „Истинска майка и жена. Благодаря“.


Трогателен момент между Алекса Ерски и Мирослава Профирова от въпросния риалити формат.

Малко по-късно още една джентълменска постъпка очарова феновете. По време на битката си със Зори, двамата трябваше да коват пирони. На нея обаче тази задача сериозно ѝ се опираше, а Алекса, превъзмогвайки факта, че са конкуренти, дори ѝ подсказа как да забива правилно пироните си.

Всичко това се хареса на феновете: „Поздравления за Алекса, кавалер докрая, дори ѝ помогна в началото, показвайки ѝ как да забие пирона! Тя не спра да мрънка… Браво и за това, че отне тежестта от Мира и я освободи от товара да търпи още болка!“; „Браво , Алекса! Чест , достойнство, хъс, амбиция! Истински победител,истински човек!“; „Евала на Алекса, колкото и да го подозирах в схемаджийство, това беше от сърце и му прави чест. Браво!!!“.


Алекса Ерски с екипа на националния отбор на Сърбия по борба, той има много успехи.

Традиционно обаче феновете останаха разделени в разбирането си за джентълменство в лицето на Алекса: „Харесвам го това сръбче като играч и спортист, ама много преиграва с тая „доброта“ и „мъжественост“ Ай стига, стана смешен!“, пишат едни, а други отговарят: „Интересно как повечето български жени пишат тоя пък прекалява, тоя пък това, тоя пък така… мили дами, това се нарича мъжко държание. Понеже в нашите мъже тези постъпки ги няма вече и сме отвикнали. То си личи, че си е хитър, ама преди това е Мъж с главно М“.

Изненадващо, дори някои мъже споделиха, че са впечатлени от постъпките му: „Вземайте пример … никога не съм си и представял, че точно сърбин ще покаже на българина какво е да си мъж!!!“

„Нека всички вие български мъже да сте толкова точни и мъжкари като него!!“, си пожелаха дамите.

Неизменно на дневен ред отново се появи темата за българския мъж. Изгубил ли е той джентълменските си маниери, имал ли ги е изобщо някога или просто мъжете вече са модерни, а кавалерството в 21 век е отживелица.

В онлайн форумите от години дамите търсят отговор на този въпрос. И докато едни споделят, че мъжът им е джентълмен и точно затова са го избрали, други признават, че дори те отварят вратите на половинките си. А трети са категорични – за да бъде един мъж джентълмен, жената първо трябва да е дама.

А връщайки се към „Игрите“, едно е ясно – Без значение дали Алекса показва истинската си същност или е просто един добре изигран образ, той успя да остави едно изключително важно послание. Послание за това какво да си човек, мъж и джентълмен, да помагаш, когато имаш тази възможност и да отстояваш принципите си.

Автор: „Вести.бг“

Снимки: Официален Инстаграм профил на Алекса Ерски в Инстаграм


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ