България с нова втора ракета при мъжете

7 Dni Sport26.11.2022
Адриан Андреев,

Адриан Андреев приключи участието си на „Чаланджър“ турнира на червени кортове във Валенсия (Испания). 21-годишният българин спечели сет на нула срещу сърбина Никола Милойевич, но в крайна сметка напусна турнира след 6:0, 4:6, 4:6.

Въпреки поражението Андреев си гарантира дебют в Топ 200 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Очаква се столичанинът да запише личен рекорд и да се изкачи до №194, непосредствено пред Димитър Кузманов (№195). Така Андреев вече става втора ракета на България при мъжете след Григор Димитров.

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. Андреев започна вихрено и спечели първата част с 6:0 за по-малко от половин час игра. Милойевич сложи край на серията на българина в началото на втория сет, който започна с пробив за сърбина и преднина 2:0 гейма.

Андреев обаче успя бързо да навакса изоставането си и изравни за 2:2. В самия край на сета 27-годишният сърбин нанесе решаващ удар. Той проби за преднина 5:4, след което с гейм на 0 взе подаването си и сета.

С пробив за сърбина започна и финалната част на двубоя. При 5:3 Милойевич стигна до два последователни мачбола, но с няколко добри отигравания Андреев успя да обърне гейма и да намали за 4:5. Сервирайки за мача Милойевич отрази точка за връщане на пробива при 30:40, след което успя да подпечата продължаването си към полуфиналите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ