ЦСКА тръгва към Купата от град Съединение, чака ги силен Гигант

7 Dni Sport26.11.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Купа на "България"

ЦСКА стартира участието си в турнира за Sesame Купа на България в Съединение, където ще премери сили срещу третодивзионния Гигант. Двата тима се изправят един срещу друг днес от 12:00 часа. Главен съдия на срещата ще бъде Димитър Димитров.

Столичани започват похода си към четвърти пореден финал за Купата, а първото им препятствие е непретенциозния отбор от град Съединение. През миналата година “червените” изпуснаха Купата, след като на финала отстъпиха на Левски, а по-миналата година спечелиха отличието, след като надвиха Арда.

За ЦСКА на вратата се очаква да стартира Димитър Евтимов, който ще получи шанс за изява в турнира. Аут от сметките за Саша Илич са Тибо Вион и Брадли Де Нойер, тъй като и двамата са наказани. Добрите новини са, че нападателят Бисмарк Чарлс, който почти през цялото време е контузен, най-сетне отново е възстановен и се очаква да започне титуляр. Канцлера игра 45 минути в контролата срещу Миньор миналата седмица и се представи на ниво.

За мача домакините отпуснаха 1500 билета за своите гости и се очаква да бъде истински празник в града. Към момента Гигант се намира на 3-ото място в Югоизточната Трета лига, като е в серия от 3 мача без победа – 2 равенства и 1 загуба. Това обаче е втори двубой за тима от Съединение в турнира за Купата. В предишния кръг югоизточният тим надви втородивзионния Добруджа с 2:1, като победният гол падна в последните секунди.

Който победи в тази среща, продължава напред и ще се изправи като гост срещу Септември (София). Столичани елиминираха Крумовград и вече си осигуриха място в следващата фаза.

Гигант Съедининение – ЦСКА

Вероятни състави:

Гигант (4-2-3-1): Ц. Тодоров; В. Василев, Скерлев, Алов, Н. Марин; Стайков, К. Здравков; Щерев, Жилов, Полат; Мавродиев
Старши треньор: Георги Мечечиев

ЦСКА (3-4-1-2): Евтимов; Р. Маринов, Матей, Кох; Турицов, Бауренски, Линдсет, Минков; Шопов; Назон, Чарлс
Старши треньор: Саша Илич

Съдия: Димитър Димитров
Стадион: „Градски“, Съединение
Начало: 12:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ