Тунис и Австралия излизат в задължителен за печелене двубой

7 Dni Sport26.11.2022
Дания - Тунис,

Считаните за аутсайдери тимове на Тунис и Австралия се изправят в дуел от втория кръг на група “D” на Световното първенство. Мачът е от 12:00 часа на стадион “Ал Джануб” в Ал Уакра.

Франция и Дания са другите отбори тук, което логично дава малки шансове на съставите от Африка и Азиатската футболна конфедерация. В първия кръг обаче тунизийците не се дадоха на датчаните и стигнаха до 0:0, като дори имаха шансове за успех. “Кенгуратата” обаче бяха отнесени от шампионите с 4:1.

Още преди тези двубои беше ясно, че директният мач между Тунис и Австралия е от т.нар “задължителен” и за двата отбора, ако ще поднасят изненада с класиране за осминафиналите. Разликата сега е, че “орлите на Картаген” имат леко предимство от една точка, но пък ги очаква и сблъсък с Франция.

Тунис и Австралия са се срещали само веднъж досега в историята – през 2005 година на Купата на конфедерациите. Тогава африканците печелят с 2:0.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ