Бивши „соколи“ може да играят срещу Спартак в неделя

7 Dni Sport25.11.2022
Спартак Варна - Локомотив Пловдив, Отбор

В отбора на Чавдар (Етрополе), който ще се изправи в неделя срещу Спартак в осминафиналите за купата , се подвизават двама бивши играчи на „соколите“.

Единият е голмайсторът за Чавдар при победата над Пирин за Купата с 2-0. Николай Ботев, който вкара и двата гола, има 12 мача за „соколите“ през 2014-а година. 29-годишният футболист играе като дясно крило и е капитан на третодивизионния тим.
Другият играч в отбора на Йордан Юруков, който е носил екипа на варненци, е централният защитник Мартин Василев. Той се подвизава в Спартак миналия сезон, когато зимата беше привлечен от Васил Петров.

Чавдар (Етрополе) се намира на 2-о място във временното класиране на Югозападната В група с 30 точки, на 5 от лидера Марек. Етрополци са изиграли 12 мача до момента, докато повечето отбори са с по 15. момчетата на Йордан Юруков имат 10 победи и 2 загуби при голова разлика 28:7.
Преди Пирин Чавдар отстрани отстрани последователно в областните квалификации Балкан (Ботевград)с 3:1, Ботев (Ихтиман) с 3:2, Спартак (Пещера) с 6:0 в междуобластната квалификация и Беласица (Петрич) в предварителния кръг с 1:0.
Най-резултатният в този турнир за Чавдар е Николай Ботев с 4 гола.

Срещата от 1/8-финала за Купата на България между Спартак и Чавдар е в неделя (27.11.) от 13:30 ч. на стадион „Спартак”.

Автор: Добри Атанасов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ