Французин от ФК ЦСКА 1948 е фен на шопската салата

7 Dni Sport25.11.2022
ФК ЦСКА 1948, Отбор

ФК ЦСКА 1948 продължава поредицата си, посветена на чужденците в клуба. Следващият участник в нея е Стив Фуртадо.

„Преди броени дни той навърши 28 години. Първите си футболни стъпки прави в една най-елитните академии в света – Клерфонтен, дала път на играчи като Тиери Анри, Никола Анелка, Блейз Матуиди, Килиан Мбапе и много други. Големият му любимец като малък е именно една от гореизброените звезди – Тиери Анри“, представят го от клуба.

„Футболът винаги е бил голямата му любов. Като ученик Фуртадо е чакал с нетърпение края на часовете, за да може да грабне топката си и да се насочи към терена за мачове с приятели до пълен мрак“, се казва още в описанието на Фуртадо.

„Оценява културното разнообразие, с което Франция разполага, а за България е категоричен, че страната може да се похвали с множество красиви места за посещение. Фен на пастата с трюфели, но и на Шопската салата“, разкриват от ФК ЦСКА 1948.

„Здравейте на всички! Казвам се Стив Фуртадо, 27-годишен ляв бек. Израснах в един град, който се казва Бонди, 93-и департамент в Ил дьо Франс, който се намира в региона на Париж. Първите ми спомени са, когато бях по-млад, всеки ден след часовете в училище, свършвахме точно в 18:30 часа, оставахме с моите приятели с моята топка на кварталното игрище за футбол. И така, докато не падне мрак. Това продължи до момента, в който не влязох във футбола малко по-сериозно, така да се каже, първо в академията Клерфонтен, а после в школата на Рен“, започна той.

„Честно казано нямам идол, но когато бях по-млад, харесвах немалко играчи сред французите – по-специално Тиери Анри. Тогава открих английския шампионат – Висшата лига. Впоследствие започнах да следя това първенство отблизо и по-конкретно Арсенал и много харесвах Анри. Там съм пораснал, така че не мога да кажа точно какво обичам и какво не чак толкова. Но трябва да призная, че когато посещавам други държави, когато опознавам какво се случва навън, все повече се убеждавам, че Франция е една държава, която помага много, която има много богата култура, пренесена и от други държави. Има едно смесване на култури, особено в кварталите на Париж, от където идвам. В моя регион има много квартали с различни общности. Бях чувал за България, разбира се, тъй като това е европейска държава. Знаех за нея още в училище, но след това не се бях интересувал особено, поне преди да дойда тук. Научих много повече за страната, откакто съм тук, което са вече две години и половина. Опознах културата, хората, Стара Загора, а сега и София. И си мисля, че тепърва ще научавам повече“.

„Слушам българска музика от време на време, защото често пускат такава в съблекалнята. Честно казано има една или максимум две песни, които бих си пуснал у дома или извън съблекалнята. Обичам немалко френски храни, обичам паста с трюфели, когато съм си във Франция, когато я предлагат тук, също ми е първи избор. Иначе, когато се прибирам в къщи, предпочитам да ям гозбите на майка ми. Що се отнася до българската кухня, има едно ястие, което обичам особено много – шопска салата. Доста известна тук в България“.

„Останах доста приятно изненадан, има немалко паметници на културата, които заслужават да бъдат посетени. Например в Стара Загора – градът, в който играех преди да дойда тук. Но и тук в София има немалко места за посещение. А през лятото имате хубави плажове – Варна и Бургас, ако не се лъжа. Бил съм там един-два пъти. Тук в ЦСКА 1948 това, което харесвам най-много, е професионализмът. Защото се вижда, че всички се опитват да правят нещата по възможно най-добрия начин. Ние играчите, но също така и всички наоколо, вие от медийния екип. Изобщо всички, които работят в клуба, се опитват да дават най-доброто от себе си, за да сме възможно най-близо до нашите цели“, завърши Фуртадо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ