Еквадор и Нидерландия в битка. Победа може да означава 1/8 финал.

7 Dni Sport25.11.2022
Сенегал - Нидерландия,

Съставите на Нидерландия и Еквадор записаха победи с по 2:0 в откриващите мачове от група “А” на Световното първенство, което им дава предимство пред Сенегал и Катар. Най-вероятно обаче само още три точки биха гарантирали продължаването на някой от тях, което е предпоставка за вълнуващ сблъсък в петъчната вечер (18:00 часа). Ако малко преди това сенегалците са надвили домакините в другия мач, това ще означава, че три отбора ще са замесени в битката за място на осминафиналите.

“Лалетата” на Луис ван Гаал се измъчиха с африканците и стигнаха до попадение чак шест минути преди изтичането на редовното време. Проблемите им в атака вероятно ще доведат до включването на Мемфис Депай като титуляр. Отбелязалият първия гол Коди Гакпо също като че ли си е заслужил ново място в стартовите 11.

Срещу себе си европейците вероятно ще срещнат още по-амбициран тим на Еквадор, който рано-рано си гарантира успеха над Катар и успя да съхрани сили. Голмайсторът Енер Валенсия показа, че не е за подценяване и със сигурност ще бъде предизвикателство за Вирджил ван Дайк и Матайс де Лихт.

И “оранжевите”, и “трикольорите” са в отлични серии. Нидерландците нямат загуба в последните си десет мача, а при Еквадор поредицата е от осем.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ