Катар и Сенегал ще играят за оставане на Световното първенство

7 Dni Sport25.11.2022
Катар - Еквадор,

Отборите на Катар и Сенегал се изправят един срещу друг във втория цикъл от мачове на световното първенство. И двата тима загубиха с по 0:2 откриващите си срещи и двубоят се явява решителен за шансовете им да се класират напред в турнира.

С оглед на развитието в групата, равният резултат не устройва нито един от двата отбора. Катар и Сенегал ще играят за пръв път един срещу друг, като мачът е от 15:00 часа на стадион “Ал Тумама” в Доха.

Домакините от Катар със сигурност ще искат да забравят по-бързо дебютния си мач на Световното срещу Еквадор, когато нямаха дори точен удар срещу противниковата врата. Макар и да не загубиха с чак толкова голям резултат, колкото други тимове, тимът бе определен за един от най-слабите дотук в първенството. Селекционерът Феликс Санчес ще иска да заличи негативните впечатления от първия мач. Катарците ще се стремят да избегнат съдбата на Южна Африка от 2010 г., който дотук е единственият домакин на Световно, който не е успявал да се класира за елиминационната фаза. Испанският треньор на Катар няма сериозни проблеми с контузени и наказани футболисти и ще разчита на всичко най-добро. Очаква се капитанът Хасан Ал-Хайдос да запише 171-вия си мач за страната.

Сенегал, за разлика от Катар, игра добре в първия си мач срещу Нидерландия, но допусна два късни гола след несигурни намеси на вратаря си Едуар Менди. Тимът претърпя съкрушителен удар със загубата на най-голямата си звезда Садио Мане преди първенството заради контузия. Селекционерът Алиу Сисе има и други проблеми, като Шеику Куяте и Абду Диало получиха травми срещу Нидерландия и са под сериозна въпросителна за мача. Сенегалците определено са фаворити в срещата според букмейкърите и ще се надяват този път да постигнат добър резултат. Отборът ще разчита много на триото в атака – Крипан Диата, Булае Диа и Исмаила Сар. Появиха се и спекулации дали наставникът Сисе няма да остави на пейката стража Менди, който се представи колебливо срещу холандците. Все пак обаче е по-вероятно вратарят на Челси да стартира от първата минута.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ