ЦСКА се разделя с Тибо Вион. Френски отбор желае да го вземе в редиците си.

7 Dni Sport25.11.2022
Левски - ЦСКА, Тибо Вион, Жереми Петрис

Френският Метц следи ситуацията около един от най-важните играчи на ЦСКА – Тибо Вион. Неговият договор с „червените“ изтича през лятото и към днешна дата все още не е подновен. 28-годишният футболист е от огромна важност за треньора Саша Илич, защото Вион е футболистът с най-много мачове за ЦСКА от началото на сезона – 18, а още по-впечатляващото е, че той има 6 асистенции, като по този показател е номер 1 на „Българска армия“. Вион е човекът, който изпълнява статичните положения в ЦСКА – София.

Французинът е юноша на Метц, където между 1985 и 1987 година игра Пламен Марков. Тибо Вион прекарва цели 9 години в школата на клуба. След това обаче отива в академията на Порто, като играе известно време за втория отбор на португалския гранд. Прави дебюта си в мъжкия футбол именно за Метц през 2014 година, като остава на стадион „Сен Симфориен“ до 2017 г. Бил е отдаван под наем в белгийския Серен.

След 3 години в Ниор, Вион пристига в ЦСКА през 2020 г. Любопитното е, че световният шампион с Франция за юноши дълго време не можеше да намери своето място в състава на „червените“. Той дойде като десен бек, но през миналия сезон бе преквалифициран като вътрешен халф. От там играта му потръгна и Вион се превърна в неизменна част от състава на ЦСКА.

Понастоящем Метц е на 8 място във френската Лига 2 на 7 точки от 2-рата позиция, която дава право на промоция в елита. Треньор е известният румънски специалист Ласло Бьолони.

Автор: „Мач Телеграф“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ