Бразилия удиви света, би Сърбия, Ричарлисон вкара гола на Световното

7 Dni Sport24.11.2022
Бразилия, Фенове

Бразилия победи категорично Сърбия с 2:0 на „Лусаил“ в мач от група G на Световното първенство в Катар. Ричарлисон се разписа на два пъти – в 63-тата минута и 73-тата минута.

Тите не е предприел изненадващи ходове в стартовия си състав и е заложил на очакваните играчи. Двойката в центъра на защитата е оформена от Маркиньос и капитана Тиаго Силва, докато в нападение ще се разчита на Винисиус Жуниор, Неймар, Рафиня и Ричарлисон, който е на върха на атаката.

В 11-те на Драган Стойкович впечатление правят две неща. Първото е, че титуляри са двама братя: вратарят Ваня Милинкович-Савич и неговият брат Сергей. Освен това за централен нападател е предпочетен Александър Митрович пред Душан Влахович, на когото от по-задна позиция ще помага капитанът Душан Тадич.

Двубоят започна с леко преимущество на бразилците, които отправиха първия си удар в 13-ата минута, когато Неймар стреля директно от корнер, но Ваня Милинкович-Савич улови топката. В 21-вата минута вратарят се справи и с далечен шут на Каземиро. В 27-ата Силва пусна извеждащ пас към Винисиус, но стражът излезе и успя да избие топката от краката на крилото. Осем минути по-късно Рафиня направи двойно подаване с Пакета и стреля, но го направи прекалено слабо, за да затрудни Ваня Милинкович-Савич. В 41-вата Никола Миленкович сбърка при дълго подаване на Каземиро, но Винисиус не се възползва по най-добрия начин, тъй като стреля неточно.

Втората част започна със „златен“ шанс за Рафиня, който отне топката от Неманя Гудел пред наказателното поле, но ударът му беше избит от стоящия наблизо Ваня Милинкович-Савич. В следващите минути продължиха опасните набези на „кариоките“, но сърбите се справиха с тях. Така се стигна до 60-ата, когато Алекс Сандро разтресе гредата с топовен шут от дистанция. Три минути по-късно Неймар нахлу в наказателното поле и даде възможност на Винисиус да стреля. Вратарят изби удара, но Ричарлисон беше на точното място, за да направи успешна добавка за 1:0.

В 67-ата минута Винисиус получи нова възможност да се разпише, но се подхлъзна при удара и така я пропиля. Последваха два корнера на „орлите“, при които Страхиня Павлович и Дарко Лазович отправиха неточни изстрели. В 73-тата минута Винисиус подаде топката на Ричарлисон, който си я нагласи така, че с прекрасна странична ножица да вкара втория си гол в двубоя. В 81-вата минута Каземиро можеше да направи преднината по-убедителна, но напречната греда спря неговия изстрел. Малко след това на Ваня Милинкович-Савич му се наложи да спаси шут на резервата Фред.

Бразилия – Сърбия 2:0

1:0 Ричарлисон 63′

2:0 Ричарлисон 73′

Бразилия: Алисон, Данило, Маркиньос, Тиаго Силва, Сандро, Каземиро, Пакета, Винисиус, Неймар, Рафиня, Ричарлисон

Сърбия: В. Милинкович-Савич, Велкович, Миленконвич, Павлович, Живкович, Лукич, Гудел, С. Милинкович-Савич, Младенович, Тадич, Митрович

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ