Португалия и Роналдо взеха своето срещу Гана на Мондиала

7 Dni Sport24.11.2022
Португалия - Гана, Кристиано Роналдо

Португалия победи Гана с 3:2 във втория мач от група „H“ на Световното първенство. Всичките 5 попадения паднаха в последните 25 минути на двубоя.

Роналдо изведе „мореплавателите“ напред в 65-а минута от дузпа, а само осем по-късно Андре Айю възстанови равенството.

Португалците се съвзеха бързо от шока и нанесоха два бързи удара в 78 и 80 минута. Първо Жоао Феликс беше точен, а след това се разписа и Рафаел Леао.

В последната минута от редовното време ганайците се върнаха в мача. Резервата Букари се разписа с глава и направи резултата 3:2.

Дълбоко в добавеното време Иняки Уилямс пропусна чисто положение за Гана след грешка на португалския вратар и резултатът остана непроменен.

През първото полувреме не станахме свидетели на много положения пред двете врати, но все пак Португалия беше по-активният отбор. В 10-ата минута Роналдо беше изведен сам срещу вратаря на Гана, но не си пое добре топката, Зиги излезе предвидливо и успя да парира опита на Кристиано да стреля към вратата.

Четвърт час преди почивката Кристиано Роналдо прати топката във вратата на Гана, но секунди преди да нанесе своя удар, реферът вече беше надул свирката за нарушение в атака. Kристиано не остана доволен от отсъждането, но повторенията ни убедиха в правотата на съдията.

Португалия успя да окаже натиск в началото на второто полувреме и така се стигна до 63-а минута, когато „мореплавателите“ получиха дузпа. Салису събори Роналдо в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Безработният португалец се нагърби сам с изпълнението и с мощен шут в левия ъгъл откри резултата.

Само осем минути по-късно Гана успя да се върне в мача. Символичните гости организираха страхотна атака по левия фланг. Кудус проби по крилото и центрира остро по земя в наказателното поле, а Айю засече в опразнената врата за 1:1.

Португалия нанесе два съкрушителни удара в 78-а и 80-а минута, когато първо Жоао Феликс се разписа с хубав гол с десния крак, а малко след това и появилият се като резерва Рафаел Леао успя да прати топката в мрежата на Зиги.

По всичко изглеждаше, че мачът е приключил, когато в 90-а минута центриране отляво остави Букари непокрит в наказателното и резервата на Гана прати топката с глава в мрежата на Португалия.

Реферът отсъди 9 минути продължение, а в последната от тях чудото беше доста близо, когато вратарят на Португалия направи чудовищна грешка. След като беше уловил кълбото, той забрави, че зад него дебне Иняки Уилямс. Диого Коща пусна топката с ръце пред себе си, а ганаецът го изненада в гръб, взе кълбото и понечи да стреля във вратата, но бранител на „мореплавателите“ поправи грешката на своя страж и блокира удара.

Така 3-те точки бяха записани в актива на португалците, а Гана остана с празни ръце. В другия мач от група „H“, който се игра по-рано през деня, Уругвай и Южна Корея не излъчиха победител(0:0).

Португалия – Гана 3:2

1:0 Кристиано Роналдо 65′-дузпа

1:1 Андре Айю 72′

2:1 Жоао Феликс 78′

3:1 Рафаел Леао 80′

3:2 Осман Букари 89′

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ