Уругвай и Южна Корея не се победиха във вял сблъсък в Катар

7 Dni Sport24.11.2022
Уругвай - Южна Корея, Хюн Мин Сон

Уругвай и Южна Корея си поделиха точките след 0:0 в първия мач за двата отбора на Световното първенство в Катар. Срещата е от група “H”, където са още отборите на Португалия и Гана.

Южнокорейците започнаха по-силно мача и определено имаха предимство в първите минути, а защитата на Уругвай на няколко пъти трябваше да спира атаки на съперника. Тимът на Диего Алонсо бе разположен дефанзивно и рядко играеше с топката. Постепенно “урусите” поизравниха играта, но и двата отбора не успяваха да създадат нищо сериозно в предни позиции. В 19-ата минута се стигна до първия удар към една от време врати. Хименес с дълго подаване намери Валверде, който стреля над вратата.

Малко след първия удар Уругвай имаше отлична възможност да поведе. Отново дълго подаване създаде проблеми на защитата на азиатците. Пелистри получи топката отдясно и я насочи отлично към Нунес, който не успя да я засече на няколко метра пред вратата. Южна Корея отстъпи инициативата, но в 26-ата минута имаше възможност при добра контраатака. Топката стигна до Сон, чието центриране не намери негов съотборник. Уругвайците също не се възползваха от добра сиуация при бърза атака. Оливера мина голямо пространство, но подаването му към Нунес бе прекалено близо до вратаря.

След известно затишие отборът на Пауло Бенто пропусна великолепен шанс да открие резултата. Мун-Хуан Ким намери Юи-Чо Хуан в наказателното поле, но нападателят стреля над вратата. Към края на първата част корейците отново имаха предимство, но не стигнаха до нови възможности. Две минути преди почивката Диего Годин нацели гредата след удар с глава. Капитанът на “урусите” засече отлично топката след ъглов удар, но нямаше късмет тя да се озове в мрежата.

След почивката вратарят на южноамериканците отново имаше повече работа, а положенията и пред двете врати бяха рядкост. Защитата на Уругвай успяваше да се справи със Сон, както и с няколко центрирания. След час игра Нунес проби отляво, преодоля Ким и навлезе в наказателното поле. Той се забави с решението си и опита да намери съотборник, вратарят отклони топката и тя не стигна до Луис Суарес, а бе изчистена.

Уругвай – Южна Корея 0:0

Уругвай: Роше, Оливера, Хименес, Годин, Касерес, Весило, Бентанкур, Валверде, Пелистри, Суарес, Нунес

Южна Корея: Сюнг-гуй, Джин-Су, Мин-Жае, Ву-Юн, Юнг-Гвон, Моон-Хван, Санг-Хо, Жае-Сун, Ин-Бом, Сон, Юю-Чо

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ