Бари: Възстановяването ми върви добре

7 Dni Sport24.11.2022
Лудогорец - Левски, Ивелин Попов, Билал Бари

Нпадателят на Левски Билал Бари сподели своите очаквания към Световното първенство в Катар. Той сподели, че възстановяването му върви добре. Ето какво каза пред колегите от „Дспорт“.

Как върви възстановяването ти?

– Възстановяването ми върви добре. Докторът е доволен от коляното ми, защото се възстановява добре. Всичко е окей, работя здраво, за да се върна по-скоро и да помагам на отбора.

Да поговорим за Световното първенство. Вчера беше двубоят между Мароко и Хърватия, какво мислиш за мача.

– Играхме много добре. Мароко игра много добре. Хърватия е много добър отбор, играха финал на последното Световно през 2018. Имат много добри играчи, но Мароко се представи добре и показа на хората, че може да играе футбол и да се противостави на големите отбори.

Според теб какво можеше Мароко да направи по-добре, за да вземе трите точки, защото имаха шансове?

– Да, имаха шансове, но мисля, че бяха малко свенливи. Нападателите бяха малко притеснени, може би имат нужда от един нападател. Играха добре, надявам се в следващия мач да играят с повече увереност и да вкарат много голове.

Как оценяваш шансовете на Мароко, колко далеч могат да стигнат на Световното в Катар?

– Не знам. Надявам се да преминат първата стъпка – да излязат от групата. За нашето ниво мисля, че играхме добре. Мисля, че могат да прескочат тази трудна група.

Какво мислиш за новия треньор на Мароко?

– Много добър специалист. Знае как да играе отборът, защото в Африка футболът не е същият като този в Европа. Чувал съм, че обича да говори с играчите, да им вдъхва самочувствие. Не е страхлив. Африканските отбори се борят много на терена. Този треньор иска да наложи своя стил на игра. Това много ми харесва. Мисля, че е много,эмного добър треньор.

Ако оставим Мароко настрана, кой е фаворитът ти да триумфира на Световното?

– Аржентина.

Очакваше ли тази загуба от Саудитска Арабия?

– Не, не, бях много изненадан, но мисля, че Аржентина се нуждаеше от това, за да вдигне нивото си. Надявам се да успеят, защото харесвам много от играчите им.

Друга от изненадите на турнира беше загубата на Германия от Япония. Мислиш ли, че Германия, Англия, Бразилия имат сили да вдигнат трофея?

– Мисля, че Германия не, но Бразилия, да. Германия и Англия – не мисля. Не знам как да го обясня, но не смятам, че могат. Мисля, че Бразилия, Аржентина и Франция могат да спечелят. Имат много добри отбори и играят страхотно. И искат да спечелят, ще се борят за това. Мисля, че Бразилия имат силите да триумфират.

Франция обаче имат много контузени. Част от тях са Карим Бензема, Пол Погба вече и Люка Ернандес.

– Да, знам, че те имат много контузени. Онзи ден Люка Ернандес получи същата контузия като моята след 15 минути игра, но те имат много играчи. Това е истината, имат много футболисти. Дори да имат контузен играч могат да го заменят, защото имат много футболисти. Заради това мисля, че имат шанс да спечелят Световното.

За финал – да оставим Световното настрана, има ли нещо, което искаш да кажеш на феновете на Левски?

– Разбира се. Искам да им кажа, че работя много, за да се върна колкото се може по-бързо в игра, за да помагам на отбора. Обичам ги. Всеки път като ми изпратят съобщение, в Инстаграм например, ми дават мотивация да продължавам да работя упорито. Обичам ги, винаги са зад нас и само Левски!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ