Белгия взе своето срещу „кленовите листа“ на Световното първенство

7 Dni Sport23.11.2022
Белгия - Канада, Тибо Куртоа

Белгия записа трудна победа над Канада в мач от група „F“ на Световното първенство. „Червените дяволи“ се наложиха с 1:0, въпреки че инициативата през целия двубой бе за „кленовите листа“.

Селекцията на Джон Хърдман показа много добър футбол и създаде куп положения, изпусна дузпа, но така и не успя да вкара гол.

От друга страна Белгия бе далеч от познатото си ниво и с нищо не успя да убеди феновете на футбола, че заслужава място сред фаворите на турнира.

Срещата започна с натиск на Канада. В 8-ата минута „кленовите листа“ можеха да излязат напред в резултата. Караско игра с ръка в наказателното поле и след като съдията изгледа повторението на ситуацията, посредством ВАР – отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Алфонсо Дейвис, но ударът му бе спасен от Куртоа.

Канадците продължиха да владеят инициативата, а малко по-късно, поиксха втора дузпа след като Витсел повали Ричи Лариа в наказателното поле. След намесата на ВАР, реферът не посочи бялата точка, въпреки че имаше известни основания затова.

Минута преди края на редовното време, напук на натиска и повечето положения на Канада, „червените дяволи“ успяха да открият. Тоби Алдервейрелд пусна отличен извеждащ пас към Батшуаи в наказателното поле и той не сбърка, а бившият вратар на Лудогорец Милан Борян не успя да се намеси особено добре и позволи попадение в мрежата си.

Втората част започва и като първата – канадците нападаха и оказваха натиск, а „червените дяволи“ изглеждаха много далеч от познатото си ниво.

В 67-ата минута Белгия стигна до едно от малкото си положения. Де Бройне напредна по десния фланг и подаде към Батшуаи, но голмайсторът до момента в този мач, не успя да отиграе от много изгодна позиция.

Така Белгия е лидер в група „F“с 3 точки, на второ място е Хърватия с 1, следвана от Мароко също с 1 точка, а Канада е с 0.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ