Много битка, но без голове на мача Хърватия – Мароко на Мондиала

7 Dni Sport23.11.2022
Хърватия - Мароко, Ашраф Хакими, Лука Модрич

Мароко и Хърватия завършиха 0:0 в двубой без много положения от група „F“, игран на стадион „Ал Байт“.

Началото на мача беше динамично и първата сериозна ситуация дойде в 16-та минута, когато грешка в отбраната на Мароко можеше да се окаже фрапантна. Иван Перишич пресече подаване и стреля моментално, но топката профуча покрай вратата.

Най-опасното положение бе за тима на Хърватия в края на първата част. Андрей Крамарич изпревари своя персонален пазач, засичайки подаване, ала стражът на Мароко парира удара му. Непосредствено след това Лука Модрич опита да открие резултата с неточно изпълнение.

В началото на втората част Мароко имаше отличен шанс да поведе в мача. Нусаир Мазрауи остана непокрит в наказателното и стреля с глава право в стража на Хърватия. „Атласките лъвове“ имаха претенции за дузпа, които не бяха удовлетворени.

В 51-та минута Иван Перишич също бе близо да се разпише. Нападателят на Хърватия получи топката в наказателното поле и отправи изстрел, който беше спрян от играч на Мароко току пред гол линията.

Заучено положение разиграха основните фигури на Мароко Хаким Зиеш и Ашраф Хакими в средата на второто полувреме. Крилото поведе топката напред, а десният краен бранител отправи истински снаряд от сериозна дистанция. Буну обаче запази спокойствие и не допусна попадение.

Двайсет минути по- късно Лука Модрич центира великолепно към Марко Пашалич, но халфът беше изпреварен от съперник. До края на мача не се случи нищо по-интересно и двете селекции се оттеглиха при равен резултат.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ