Белгия започва без Ромелу Лукаку срещу вдъхновената Канада

7 Dni Sport23.11.2022
Белгия, Ромелу Лукаку

Белгия и Канада се изправят един срещу друг в първи мач за двата отбора в група “F” от световното първенство в Катар от 21:00 тази вечер. Двата отбора никога не са играли един срещу друг и всеки от тях ще се надява да стартира с победа.

Белгия пристига на Световното като бронзов медалист от предишния шампионат в Русия през 2018 г. Тимът не срещна никаква проблеми в квалификационна си група и от 8 мача финишира с 6 победи и 2 равни срещи. Най-големият проблем пред наставника Роберто Мартинес ще е отсъствието на нападателя Ромелу Лукаку, който със сигурност пропуска срещата. Очаква се Миши Батшуай да е неговият заместник в атака. Белгийците отново ще разчитат на безкрайно талантливото си, но все по-застаряващо поколение. За пореден път под светлината на прожекторите ще е звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, а Еден Азар също се очаква да е твърд титуляр, макар че не играе редовно за клуба си Реал (Мадрид). Юри Тилеманс (Лестър) и Аксел Витаел (Атлетико Мадрид) пък ще дърпат конците в средата на терена.

Сякаш най-големите проблеми за „червените дяволи“ ще са в защита, където ветераните Алдервейрелд и Вертонген изглеждат все по-несигурни. Въпреки че Белгия не е считан от букмейкърите за един от големите фаворити, отборът е способен да победи всеки съперник и не бива да бъде подценяван от никого.

Канада, от своя страна, се класира за пръв път на световно първенство от 36 години насам. На последното си Световно в Мексико през 1986 г. канадците записаха 3 загуби, като дори не успяха да се разпишат, и сега със сигурност ще търсят първия си гол и точка в турнира, а при възможност и дебютна победа. Тимът се представи впечатляващо в квалификациите и завърши като убедителен победител в зона КОНКАКАФ. Канада ще разчита много на звездата на Байерн (Мюнхен) Алфонсо Дейвис, който обаче претърпя травма преди Световното и е под сериозна въпросителна за срещата. В тима е и добре познатият в България бивш страж на Лудогорец Милан Борян. Капитанът Атила Хътчисън от Бешикташ, футболистът на Лил Джонатан Дейвид и дуото от Брюж Кайл Ларин и Таджън Бюканън допълват списъка от известни имена за Канада.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ