Саудитска Арабия изуми света, Лео Меси и Аржентина са на колене

7 Dni Sport22.11.2022
Аржентина - Сауадитска Арабия, Лаутаро Мартинес

Отборът на Саудитска Арабия победи Аржентина с 2:1 на „Лусаил“ в ранния двубой от третия ден на Световното първенство в Катар. Лионел Меси откри резултата още в 10-ата минута от дузпа, а в 48-ата Салех Ал-Шехри го изравни. Пет минути по-късно Салем Ал-Досари направи обрата пълен.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони е заложил на най-силния възможен състав, като няма изненади сред неговите титуляри. Както се очакваше, той е предпочел схемата 4-3-3 с капитана Лионел Меси, Лаутаро Мартинес и Анхел Ди Мария като нападатели. Наставникът на Саудитска Арабия Ерве Ренар е избрал същата подредба, като неговите нападатели са Ферас Ал-Бурайкан, Ал-Досари и Ал-Шехри.

Меси не се забави и още във 2-рата минута отправи шут по земя, който обаче беше отразен от Мохамед Ал Оваис. Още в осмата минута Славко Винчич се допита до ВАР заради нарушение на Сауд Абдулхамид срещу Леандро Паредес при центриране от корнер. Така съдията посочи бялата точка, откъдето Меси беше точен за 1:0.

В 22-рата минута нападателят вкара втори гол, но този път го направи при вдигнат флаг за засада. Преди него Лаутаро и Алехандро Гомес също бяха в нередовна позиция при свои шутове.

Шест минути по-късно именно попадение на голмайстора на Интер беше отменено от ВАР поради засада. На компютърното повторение се видя, че само ръката му е била пред близкия защитник.

В 35-ата Лаутаро за втори път прати топката в противниковата врата, но отново при вдигнат флаг.

В добавеното време Ди Мария успя да отправи точен удар, който обаче беше спасен от вратаря. Веднага след това саудитците извършиха принудителна смяна и така Навас Ал Абид влезе на мястото на капитана Салман Ал Фараж.

Втората част започна чудесно за арабите, които изравниха с първия си точен изстрел в двубоя. В 48-ата минута Ал-Бурайкан изведе Ал-Шехри, който се пребори с Кристиан Ромеро за топката и с диагонален удар я прати покрай защитника и вратаря за 1:1.

Само пет минути по-късно „зелените соколи“ завършиха пълния обрат. Тогава шут на Ал Абид беше блокиран, но хвръкналата във въздуха топка се приземи при Ал-Досари, който се разписа с чудесен шут.

В 63-тата минута малко след изпълнение на корнер резервата Лисандро Мартинес стреля и Николас Таляфико отклони топката, но с блестящ рефлекс Ал Оваис изби топката в корнер. Последва продължителен натиск на „Албиселесте“, но той доведе само до неточен удар с глава на влезлия като смяна Енцо Фернандес при корнер в 76-ата минута. Четири по-късно Меси изпълни пряк свободен удар, с който прати топката в аут. След още четири минути именно той отправи изстрел с глава, който беше лесно уловен от Ал Оваис.

Аржентина – Саудитска Арабия 1:2

1:0 Меси 10′ – дузпа

1:1 Ал-Шехри 48′

1:2 Ал-Досари 53′

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Таляфико, Де Паул, Паредес, Гомес, Меси, Лаутаро, Ди Мария

Саудитска Арабия: Ал Оваис, Абдулхамид, Алтамбакти, Абдулахи, Ал Шахрани, Канно, Ал Малки, Ал Фараж, Ал-Бурайкан, Ал-Досари, Ал-Шехри

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ