САЩ и Уелс завъртяха първото равенство на Мондиала в Катар

7 Dni Sport21.11.2022
САЩ - Уелс, Кристиан Пулишич

Отборите на Уелс и САЩ завъртяха първото равенство на Световното първенство в Катар. Двата отбора завършиха 1:1 в мача помежду си. Тимоти Уеа откри резултата в 36-ата минута, а Гарет Бейл изравни от дузпа в 82-ата минута.

Тимът на Съединените щати започна на висока скорост и с агресивни действия. Американците доминираха в първата част на двубоя, докато съперникът им трудно минаваше центъра. Гарет Бейл бе изолиран, а до средата на първото полувреме Уелс основно се бранеше.

В деветата минута резултатът можеше да бъде открит по куриозен начин. Тимоти Уеа проби отдясно и центрира остро. Джо Родон отклони топката към вратата си и само инстинктивното спасяване на Хенеси предотврати попадение. Секунди по-късно удар на Сарджънт с глава от отлична позиция прати топката на милиментри от дясната греда.

Агресивната игра на САЩ доведе до два бързи жълти картона на Сержиньо Дест и Уестън Маккени, като и двете нарушения бяха срещу Нико Уилямс. Американците продължаваха да доминират, но липсата на голмайстор се усещаше. Пулишич хвърляше много усилия и създаде следващата по-сериозна опасност в 22-ата минута, но тя не доведе до удар.

След период на известно затишие тимът на Грег Берхалтер заслужено поведе в 36-ата минута. Пулишич прекрасно се измъкна от защитата и изведе в коридор Уеа, който отлично завърши с удар покрай вратаря. За сина на президента на Либерия и носител на „Златната топка“ Джордж Уеа това е четвърти гол за националния отбор на САЩ.

През първата част Тимът на Уелс бе напълно надигран и нямаше идеи как да отговори. След гола американците малко намалиха темпото и позволиха на съперника да поиграе с топката, но това не промени ситуацията на терена. Лидерите на британците Гарет Бейл и Аарън Рамзи се губеха по терена, отборът губеше битката в средата на терена и не успяваше да създаде нищо в предни позиции.

На почивката Роб Пейдж замени Дан Джеймс и пусна Кийфър Мур, което промени атаката на тима. Сега Уелс имаше изявен нападател и човек, към когото да насочва центрирания. Вратарят на САЩ Мат Търнър не бе особено убедителен и след ъглов удар се размина с топката, но за негово щастие тя не стигна до мрежата.

Британците вдигнаха темпото и през втората част се представяха значително по-добре, а съперникът им заигра по-предпазливо. Търнър успя да отрази удар с глава на Бен Дейвис, но в 65-ата минута бе изпреварен от Мур, който прати топката над вратата. Това бе най-доброто положение от началото на мача за Уелс, който играеше доста по-уверено в този период.

САЩ – Уелс 1:1

1:0 – Уеа (36)
1:1 – Бейл (82-д)

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ