Янко Геогиев свали шината на коляното

7 Dni Sport21.11.2022
янко_георгиев

Вратарят на Пирин (Бл) Янко Георгиев започва днес раздвижване и кондиционни тренировки, след като поредният преглед показа, че всичко с коляното му е наред. Стражът вече свали шината, която обездвижваше коляното му, а проблемната връзка е заздравяла напълно, съобщават колегите от „БТА“.

Програмата за рехабилитацията му вече е направена, а постепенно той ще увеличава натоварванията. Така няма съмнение, че един от важните играчи на „орлетата“ ще бъде на линия за началото на зимната подготовка.

Янко Георгиев контузи коляното си по време на мача от 16-ия кръг на първенството на Първа лига срещу Локомотив Пловдив, завършил 0:0. Той беше заменен принудително още преди средата на първото полувреме със съмнения за сериозна травма.

После обаче прегледът показа частично разкъсана вътрешна връзка, а контузеното място беше обездвижено с шина. За да бъде ускорено лечението, му бяха поставяни инжекции, като така отпадна угрозата от операция.

Янко Георгиев кара своя втори сезон на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. През настоящата кампания е изиграл 16 мача, в четири от които е запазил мрежата без гол. В кариерата си 34-годишният страж е носил екипите още на бургаските Черноморец и Нефтохимик, Царско село, Ботев Пловдив и Септември София.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ