Вечно дерби в баскетбола

7 Dni Sport21.11.2022
Баскетбол, България - Румъния, Росен Барчовски

Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза. Тази вечер от 19:00 часа един срещу друг се изправят отборите на Левски и ЦСКА в последен мач от шестия кръг на НБЛ. Арена на сблъсъка е столичната зала “Универсиада”, като двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Max Sport 2.

Това е първи мач между двата отбора от 23 януари 2009-а насам, когато Левски спечели последното дерби между двата тима със 121:78 в среща от редовния сезон. Това бе и последният мач на “червените” преди тазгодишното им завръщане, тъй като две седмици по-късно отборът бе закрит. Единствените все още активни състезатели от онзи двубой са Златин Георгиев и Асен Великов, които и днес ще бъдат в групата на “сините”.

Сега обаче ситуацията е коренно различна. Левски е в преходен режим, докато ЦСКА се завърна в елита с високи амбиции. В момента обаче двата тима са на последните две места във временното класиране, най-вече заради факта, че разполагат с поне един мач по-малко от останалите тимове. “Армейците” са на десета позиция с баланс от 2 победи и 2 загуби, докато “сините” са 11-и с актив от 1 успех и 3 поражения.

Това е първи мач за двата отбора след края на паузата за националните отбори. Преди краткото прекъсване Левски записа впечатляваща победа над Черноморец с 81:70 при гостуването си в Бургас, докато ЦСКА поизпоти, но не успя да избегне поражение от Рилски спортист – 72:84.

Левски – ЦСКА

Начало: 19:00 часа
Зала: “Универсиада”
Съдии: Николай Цинцарски, Станимир Русев, Младен Субашиев

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ