Гарет Бейл повежда Уелс към победа над САЩ на старта в Катар

7 Dni Sport21.11.2022
Световно първенство по футбол в Катар 2022, Уелс

Отборите на САЩ и Уелс се изправят един срещу друг в първи мач от група В на Световното първенство в Катар. Срещата започва в 21 часа и ще се играе на стадион „Ахмад Бин Али“. Двубоят може да се окаже директна битка за второто място, ако предварителните прогнози се оправдаят и Англия е фаворитът, а Иран е аутсайдерът в групата.

След седем поредни участия на световно американците пропуснаха Мондила преди четири години и сега са амбицирани да покажат на какво са способни. Тимът обаче не беше убедителен в квалификациите и се представи по-зле от основните си конкуренти Канада и Мексико. САЩ постигна само една победа като гост над завършилия на последно място в групата Хондурас.

Отборът на Грег Берхалтер има проблеми в нападение, тъй като няма изявен голмайстор. Той разчита основно на Кристиан Пулишич, който да създава и да вкарва. Футболистът на Челси обикновено играе заедно с Хесус Ферейра, който вкара най-много за тима в квалификациите. В халфовата линия ситуацията е по-добра, а там изпъква играчът на Ювентус Уестън Маккени.

Уелс участва на първо световно първенство от 1958 г. Очакванията не са малки, а това се очаква да е краят на едно „златно“ поколение на страната, водено от Гарет Бейл. Не е ясно в каква форма е играчът на ФК Лос Анджелис, който не играеше редовно последните месеци. Капитанът на Уелс обаче е крайно амбициран да помогне на отбора да напише история в Катар.

Тимът на Роб Пейдж загуби четири от последните си пет мача. Те обаче бяха в Лигата на нациите срещу сериозни съперници, като Нидерландия и Белгия. Наставникът няма да може да разчита на халфа Джо Алън, който е с контузия от септември. Другият важен халф – Аарън Рамзи, е на разположение на Пейдж.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ