Отбори извън елита изхвърлиха Пирин, Ботев (Вр) и Хебър от Купата на „България“

7 Dni Sport19.11.2022
Левски, Радослав Цонев, Николай Михайлов

Третодивизионният Чавдар (Етрополе) изхвърли Пирин (Благоевград) с 2:0 на 1/16-финал в турнира за Купата на България и за момента е единственият аматьорски тим, който продължава напред в турнира за Купата на България.

И двата гола за етрополци вкара опитният Николай Ботев, който откри резултата в 11-ата минута, а в 37-ата затвърди успеха на своя тим, който в следващия кръг ще пътува за Варна, за да гостува на последния в efbet Лига местен Спартак.

Заедно с Пирин от турнира отпаднаха на този ранен етап още два отбора от Първа лига – Ботев (Враца) и Хебър (Пазарджик). Врачани отстъпиха с 0:1 на Витоша (Бистрица) от Втора лига, като домакините вкараха в 95-ата минута победното попадение чрез Кристиян Кочилов от дузпа. За врачани единствен на ниво беше капитанът Стефан Гаврилов, който не спря да работи и в двете фази на играта.

Марица (Пловдив) – също от Втора лига, елиминира Хебър (Пазарджик) в голово шоу с шест гола и победи с 4:2. Маричани отново са домакини и в осминафинала, когато ще приемат друг отбор от първото ниво – Арда (Кърджали). Арда (Кърджали) пък спечели с 2:1 като гост на Дунав (Русе) от второто ниво на българския футбол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ