Дани Моралес: Срещу Витоша не бива да има отпускане

7 Dni Sport19.11.2022
Черно море - Ботев Враца, Даниел Моралес

Треньорът на Ботев (Bp) – Даниел Моралес, сподели очакванията си преди днешния двубой с Витоша в Бистрица в среща от 1/16-финалите за Купата на България.

„Доволен съм от отношението и старанието на момчетата. В последния мач със Септември имаше напрежение и за съжаление вкарахме, но ни отмениха гола. Създадохме ситуации, но не победихме. Не искам да ни подаряват нищо, но не и да ни ощетяват“, заяви Моралес пред „Мач Телеграф“.

„През седмицата работихме и съм доволен от играчите. Ще има някои промени в състава. Имаме двама контузени. Антонио Георгиев е със счупена ръка. Срещу Септември е играл цял мач с болки. Имаме и двама наказани – Чавдар Ивайлов и Луиз Фелипе. Мирослав Маринов е ангажиран с националите до 21 години. Мартин Кавдански също е с травма. Останалите са здрави и са на линия. Успяхме да ги разучим и да запознаем момчетата с техните силни и слаби страни. Всичко е в нашите глави. Отиваме подготвени и с ясното съзнание какво трябва да направим. Знаем как играе Витоша. Когато отиваш да играеш мачове с противници, които са от по-долно ниво на първенство много зависи каква ще е мотивацията ти. Не бива да има отпускане, напротив. Трябва да сме концентрирани през цялото време. Най-много ме дразни това, че може някой да се отпусне. Не бива това да се случва. Не го позволявам това нещо. В никакъв случай няма да ги подценим, това го обяснявам на играчите през цялата седмица“, добави Моралес.

„Всеки един трябва да поеме отговорност. Като дойде числото за заплати никой не го подценява. Без значение срещу кой се изправяш, винаги трябва да даваш 100% от себе си. Теренът е хубав и трябва да се раздадем. Ние сме сочени за фаворити и това не бива да ни натежава. Ние искаме да зарадваме нашите привърженици с атрактивна игра и да победим. Настроението в съблекалнята е добро. Сега ще дам шанс и на някои играчи, които имат по-малко минути от началото на сезона. Трябва да се докажат на терена, че заслужават мястото си в Ботев Враца“, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ