Любопитна информация за спрягания за ЦСКА – Клейтон Силвейра

7 Dni Sport19.11.2022
Клейтон Силвейра,

ЦСКА се е прицелил в бразилския флангови нападател Клейтън и според информациите двете страни се намират в напреднали преговори. Има обаче любопитни обстоятелства, които може да попречат на преминаването на 27-годишния бивш футболист на Динамо (Киев) при „армейците“.

Едното от тях е свързано с факта, че Клейтън има абсолютно минимален игрови опит от началото на 2022 г. Участвал е само в един мач на втородивизионния бразилски ССА (Сентро Спортиво Алагоано) от старта на календарната година.

Това става на 21 януари при победата с 3:1 като гост на Алианса. След това крилото къса връзки на коляното и претърпява операция. Подновява тренировки една през октомври.

Интерес към Крейтън има не само от ЦСКА, но и други бразилски отбори. С това е свързана и втората вероятна пречка пред трансфера му на „Армията“. Футболистът има две деца и заради тях вероятно би предпочел да остане да играе в родината си. Освен това не бил особено доволен от престоя си в Динамо (Киев) през 2020-21 г. и трудно би се изкушил за ново предизвикателство в Източна Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ