Георги Петков ще пази за Славия срещу отбора на Спортист Своге

7 Dni Sport19.11.2022
Георги Петков България Словения Лига на Нацийте 4

Старши треньорът на Славия – Златомир Загорчич, почти сигурно ще гласува доверие на ветерана Георги Петков в днешния двубой срещу Спортист (Своге) от турнира за Купата на България, пишат колегите от „Тема Спорт“.

46-годишният страж ще заеме мястото под рамката на Светослав Вуцов, който е с националния отбор за контролите с Кипър и Люксембург.

Петков не е пазил през тази кампания. За последно той бе на терена преди 9 месеца – на 20 февруари тази година. Тогава Славия прие в шампионатен мач ЦСКА и загуби с 2:3. Мачът обаче ще се запомни с инцидента с вратаря, който на 14 март 2023 година ще навърши 47 години.

При борба за висока топка той бе ударен от Жорди Кайседо, глътна си езика, пострада сериозно и бе откаран в болница с линейка. Той остана под лекарско наблюдение няколко дни, а след това се налагаше известно време да ходи с медицинска яка на врата. Петков обаче стисна зъби и не прекрати отличната си кариера.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ