Левски започва защитата на Купата на „България“ в Сандански

7 Dni Sport19.11.2022
Берое - Левски, Уелтън, Ивелин Попов, Филип Кръстев, Георги Миланов

Вихрен и Левски излизат един срещу друг в мач от 1/16-финалите на Купата на „България“. Актуалният носител на отличието гостува в Сандански днес от 13:30 часа, а главен съдия на двубоя ще бъде Ивайло Ненков.

За “сините” този мач е от изключително значение, с оглед на факта, че столичани се намират в серия от 7 поредни срещи без победа. В последния си двубой Левски отстъпи на Славия, а преди това направи 5 поредни равенства. Последният успех за момчетата на Станимир Стоилов дойде на 8 октомври срещу Ботев (Пловдив).

Самият старши треньор призна на пресконференцията си вчера, че вече разликата с водещите отбори в класирането на efbet Лига е доста голяма и е по-реално тимът да преследва класиране за Европа именно през Купата – нещо, което успя да стори през миналата година. Проблем обаче за днешния двубой може да се окажат множеството отсъстващи и контузени играчи. Левски замина с група от едва 16 футболисти за Сандански, а доста ключови играчи няма да са на линия, тъй като са или с националните си отбори, или са контузени.

Положението в клуба също не е розово и в последните седмици се породи напрежение. Заговори се за неразбирателство между Мъри и собственика Наско Сираков, като след това и двамата трябваше да отричат тази информация. Отделно от това се проведе и Общото събрание на клуба, след което стана ясно, че бизнесменът Антон Краус ще замени Тити Папазов в Надзорния съвет на Левски. Станимир Стоилов на няколко пъти заяви вчера, че иска “клубът да се управлява по най-добрия начин”.

За Вихрен този мач определено ще бъде повече празник, отколкото да се има някакви големи очаквания. Югозападният тим се намира на трето място в класирането на Група “Б” и е в доста добра форма – със само една загуба от началото на шампионата. В последния си двубой Вихрен победи лидера Костинброд, а преди това надви и аутсайдера Надежда (Доброславци). Тимът от Сандански вече изигра един двубой за Купата през този сезон, когато в предния кръг надви втородивизионния Созопол и го изхвърли от турнира.

Последният двубой между двата тима беше през 2009 година, когато “сините” победиха с 3:2. През същия сезон, но през 2008-а година пък Вихрен се наложи с 1:0 у дома. Победителят от днешната среща пък го очаква тежко гостуване в Разград на шампиона Лудогорец.

Левски е актуалният носител на Купата, след като през миналия сезон “сините” се наложиха с 1:0 на финала над ЦСКА – София.

Вихрен – Левски

Вероятни състави:

Вихрен Сандански (4-2-3-1): Загорски; Й. Минев, Пърликов, К. Христов, Карагьозов; Якимов, Р. Иванов; Силва, Удоджи, Карвальо; Ергин
Старши треньор: И. Василев

Левски (4-2-3-1): Н. Михайлов; Галчев, Ван дер Каап, Шеху, Цунами; Краев, А. Митков; Роналдо, Г. Миланов, Уелтон; И. Попов
Старши треньор: С. Стоилов

Главен съдия: Ивайло Ненков
Стадион: „Градски“, Сандански
Начало: 13:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ