Везенков пренаписа историята на Олимпиакос

7 Dni Sport18.11.2022
Александър Везенков,

Снощи най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа най-силното си представяне в своята кариера в Евролигата. Крилото изведе Олимпиакос към победа с 82:71, след като завърши с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, към които добави и 4 асистенции. Най-впечатляващ от статистическа гледна точка обаче беше коефициентът на полезно действие на българина. Везенков записа ново лично постижение от 43 КПД, като освен това той счупи рекорда от 42 на Зак ЛиДей в историята на Олимпиакос в най-силния клубен европейски турнир.

Бившият играч на гърците и настоящ такъв на сръбския Партизан стори това в края на 2018-а, когато регистрира 28 точки и 8 борби при победата над Будучност. Това постижение на крилото обаче остава в историята, тъй като Везенков продължи блестящото си представяне през настоящия сезон и след като вече постави нови лични постижения за борби, асистенции и успешни изстрели от зоната за две точки, сега той се поздрави и с върхов КПД в кариерата си.

Везенков е много близо и до това да заслужи наградата за MVP на кръга в Евролигата, която може да се превърне в негова трета от началото на сезона в надпреварата. Засега националът води убедително със своя коефициент от 42 преди останалите четири мача от осмия кръг, които остава да се изиграят тази вечер.

Някой обаче трябва да направи наистина незабравимо представяне, за да отнеме приза от ръцете на лидера на Олимпиакос.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ