Георги Иванов – Гонзо: България се готви да се класира на Евро 2024

7 Dni Sport18.11.2022
Купата на България, Спонсор, Георги Иванов - Гонзо

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов даде интервю пред „Спортал“ в Кипър, където националният отбор победи домакините с 2:0 в контролна среща. Гонзо заяви, че България се готви за класиране на следващите европейски финали в Германия.

„Победите над Гибралтар и Северна Македония са основата, върху която трябва да градим. Голяма част от футболистите са млади, имат качества да играят на европейско ниво. Колективът е добър – можем да бъдем доволни от това, което се случва. Мечтаем да се класираме за Евро 2024, готвим се март да сме в оптимална форма.

Групата ни не е от най-трудните, България се готви за класиране на европейско първенство, няма какво да си говорим.

Мачовете във вътрешното първенство са интересни. Имам претенции към клубовете, че все по-малко българи играят в отборите. В България има таланти и ако искаме да развиваме българския футбол и националния отбор, трябва да се налагат повече българи. Моят фаворит за световното първенство е Франция“, каза легендарният нападател на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ