Петров: Млади лъвове, бъдете силни! Борбата е към своя край и отново ще се гордеем с вас

7 Dni Sport17.11.2022
Кипър - България, Кирил Десподов

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, излезе с поредна публикация в социалните мрежи.

Публикуваме поста на Стилиян Петров без редакторска намеса:

„Наближава 18-ата година на опороченото и амортизирано ръководство на БФС.

Наближава 18-ата година на истински мъки и падения.

За съжаление, в някаква част и аз съм отговорен за моментото състояние.

Защо и аз ли?

Прекалено много доверие в така наречените наши футболни идоли. Идоли, които се продадоха, омърсиха и коленичиха пред финансовите лични облаги.

Откъде ли да започна? Как ли да определя важните занемарени процеси в българския футбол.

Погубването на българското футболното достойнство. Това, с което ни знаеха навсякъде по света – Христо Стоичков, Димитър Бербатов и много други велики футболни личности, които успяваха да прославят нашата скромна, но футболна страна. Личности, които носеха и представяха истинската футболна гордост във всяка точка по света.

Наследството не е само инфраструктура (тренировачна база).

Инфраструктурата е само един елемент от него. Стадионите трябва да са разработени за съвременен футбол, най-актуални с времето и обмислени наистина добре от гледна точка на устойчивост, уют и дълголетие.

Когато отново успеем да окажем влияние върху хората и начина, по който те възприемат футбола, това ще промени начина, по който искат да участват и да инвестират във футбола в България. Вероятно по-младото поколение отново ще иска да се занимава с играта футбол от много ранна възраст, с още по-голяма страст и непримиримост. Това е част от наследството, което всеки един ръководител трябва да остави, подтикне и затвърди. Хората ще трябва отново да почувстват връзката с футбола. Това ще запали нещо огромно – може би повече хора ще искат да започнат работа във футбола и да развиват любимата ни игра с чест, гордост и прозрачност. Работа с честни, независими и безпристрастни ръководители. Част от наследството е свързано и с феновете по света. Там, където вратите на българския футбол са отдавна затворени.

Хвърлянето на всички тези млади момчета „вабанк“ е портрет на това как българският футбол е изпуснал да създаде прехода на поколения. Сплав на опитни и млади за едно по-добро бъдеще в А националния отбор. Като развитие и резултати.

„Интерес на този, интерес на онзи“ ни е поставило в една дълбока футболна кома!

Както се казва – изгради успех от неуспехите на други.

Млади лъвове, бъдете силни и знайте: Борбата е към своя край и отново ще се гордеем с вас!

Българи, юнаци“, написа той във „Фейсбук.

Снимки: От Официалната Фейсбук страница на националния отбор на България по футболЗа нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ