ЦСКА подписа с нова бразилска перла – Клейтон Оливейра

7 Dni Sport17.11.2022
Клейтон Оливейра,

Отборът на ЦСКА води в таблицата в efbet Лига и сега цялото ръководство има задача да се подисли на всички позиции, за да бъде на ниво и през пролетта. Целта е ясна – шампионска титла.

Столичен ежедневник пише в днешния си брой, че първото ново попълнение на ЦСКА ще бъде Клейтон Оливейра. Бързоного бразилско крило, което идва от второто ниво на футбола в страната на кафето. Във визитката си кариоката има няколко значими трофея. Бразилски шампион през 2017-та година с Коринтиас. Украински шампион с Динамо Киев през сезон 2021, както и Купата на „Украйна“ през същия сезон. Бил е национал на Бразилия във формацията им до 23 години. За тази гарнитура има 6 мача и 4 попадения.

През кариерата си е изиграл 128 мача, 20 гола и 15 асистенции. Получил 19 жълти картона и 1 червен. Отборите, в които е играл са Фигийеренсе, Атлетико Минейро, Ешпорте Клубе Баия, Сентро Спортиво Алагоано, Коринтианс, Васко да Гама и Динамо Киев.

Цената му е ударила 5 млн. евро пред декември 2015-та година. Настоящата му цена е 350 хил. евро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ