Капитанът на Розова долина: Мога да обещая на Лудогорец, че мачът няма да е лесен

7 Dni Sport16.11.2022
верея иво иванов

Капитанът на Розова долина Казанлък – Иво Иванов, даде специално интервю пред Дарик и dsport преди двубоя на „розите“ срещу Лудогорец в турнира за Sesame Купа на България. Иванов, който е двукратен носител на трофея с екипа на Берое, обеща, че мачът за Лудогорец няма да е лесен. Двубоят Розова долина – Лудогорец е на 18 ноември от 13:30 на стадион „Севтополис“ в Казанлък.

„Продадени са доста билети ще има доста хора. Надявам се да стане истински празник за Казанлък. Нашият град заслужаваше отдавна такъв мач и се радваме, че се паднахме с шампиона на България. Целият град е в настроение за този мач. Билетите доста бързо се изкупуват. Хората чакат такъв мач от доста години. Ние сме отбор, който е във В група, но имаме доста добри млади футболисти както и опитни такива. Надявам се да покажем характер и хората да останат доволни от нашата игра“, каза бранителят.

„Седящите места са около 2500. Всички седящи места са изкупени. В момента продават само правостоящи. Ако мачът беше в събота, щеше да има повече хора, но за съжаление е преместен в петък. Искаме да има повече млади хора и деца. За децата билетите са безплатни. Нашият град е футболен и дори във В група идват на мачовете доста хора“, разкри той.

„Имаме амбиции за професионален футбол, но нещата при нас са доста сложни. Сега подписахме два, три спонсорски договора. Общината помага също. В момента сме трети. Надявам се, ако продължаваме така, да можем да атакуваме Б група. Както казах в отбора има доста млади момчета на добро ниво и всеки мач показват, че могат да играят футбол. Доста са. Да не изтърва някое име. Имаме момчета минали през школата на Берое, от Казанлък. Не искам да казвам точно имена. В съблекалнята се говори, че този мач е трамплин за младите, за да ги видят хората“, каза още Иванов.

„Със сигурност ще има подценяване от тяхна страна. Все пак ние сме във В група. Мога да им обещая, че мачът няма да е лесен. Разбира се, знаем с кой отбор играем – шампион на България. Важно е младите да влязат спокойни и да покажат какво могат. Този мач е за тях – да ги видят хората и дай Боже да отидат да играят на по-високо ниво. Гледам да им помагам на по-младите. Аз тренирам и деца в школата. Гледам да им помагам за развитието. Надявам се да излязат спокойни“, допълни централният защитник.

На въпроса кой е двубоят срещу Лудогорец, който му е останал като най-траен спомен Иванов се върна към периода си в Берое: „Първият мач с Петър Хубчев за Купата, в който водихме до края, но те успяха да ни изравнят.“ 

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ