Истинската ситуация около Жоро Йомов от ЦСКА. Защо си събра куфара и излетя от Терминал 2.

7 Dni Sport16.11.2022
Георги Йомов,

Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна сила.

Решението за неговото наказание трябваше да излезе още преди повече от месец, но все още продължава да липсва.

В ЦСКА не обелват и дума за случая, самия нападател също не вдига и не отговоря на телефонните повиквания.

Припомняме, че крилото е със спрени права от 25 август, когато около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество.

Допинг пробата на Йомов беше взета след първия мач с Македония ГП в Лига на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Георги е дехидрохлорметилтестостерон.

Оказа се, че Йомов е бил съветван от свой познат – фитнес-инструктор, да помпа мускули с въпросното вещество. Хванати с него спортисти обаче горят за 4 години.

Източници на колегите от „БЛИЦ“ съобщават, че съвсем скоро на Йомов му е била взета нова проба, за която се твърди, че е най-достоверна и може на 100 процента да докаже наличието на забранени вещества.

„Става въпрос за изследване на косъм. Такъв е взет от главата на Георги. Всичко това се е случило не в България, а в чужбина, тъй като разследващата комисия към ФИФА е държала да бъде използвана лаборатория извън нашата страна. Случаят се забави, защото ЦСКА прави всичко възможно Йомов да се размине с най-тежкото наказание, което му беше почти сигурно. За целта са ангажирани възможно най-добрите адвокати. Става въпрос са адвокатска кантора в Швейцария, ползвана от големи светила в спорта“, уточниха информаторите.

Говори се, че именно в Швейцария е била взета пробата на Йомов от косата му. За целта той е пътувал спешно до там.

„Един ден му звъннаха и му казаха, че след няколко часа трябва да е в чужбина. Бързо си събра багажа и хвана първия самолет, за да отиде на време и да го тестват“, добавиха запознатите със случая.

Според непотвърдена информация най-късно до две седмици ще има новина за Йомов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ