Вратар на Локо Пловдив избира Босна пред Хърватия

7 Dni Sport16.11.2022
Динко Хоркаш,

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш съвсем скоро ще облече фланелката на националния отбор на Босна и Херцеговина, съобщават местните медии. Той вече е провел разговори със селекционера Ивайло Петев и футболната федерация на страната и е приел предложението им да играе за родината на своите родители.

Вече е задействана процедурата за издаване на паспорт на 23-годишния страж и се очаква в началото на следващата година той да получи първата си повиквателна от босненския национален отбор.

Хоркаш е приел предложението, тъй като е останал разочарован, че не е попаднал в състава на Хърватия за започващото в неделя световно първенство в Катар, твърди „Тема Спорт“. Вместо него селекционерът Златко Далич се довери на Доминик Ливакович (Динамо Загреб), Ивица Ивушич (Осиек) и Иво Гърбич (Атлетико Мадрид).

Именно заради първия Хоркаш напусна Динамо (Загреб) през лятото и премина на „Лаута“, където се радва на най-добрия период в своята кариера. Той започна кампанията като резерва на Илко Пиргов, но в средата на август здравословни проблеми извадиха опитния страж за кратко от състава, а хърватинът грабна с две ръце своя шанс и оттогава е твърд титуляр под рамката на „черно-белите“.

Динко се отличава със страхотен рефлекс, присъствие в наказателното поле и усет към играта, който му позволява често да действа като последен защитник при извеждащи пасове зад отбранителния вал на Локомотив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ