Германски медии: Шалке сбърка с продажбата на Текпетей

7 Dni Sport16.11.2022
Лудогорец - Сутиеска, Бърнард Текпетей

Ганаецът Бърнард Текпетей все повече се превръща в основна фигура в състава на Лудогорец. 25-годишното крило е изиграл 15 шампионатни двубоя през този сезон, в които е реализирал 8 гола. Той игра и в сблъсъка за Суперкупата срещу Левски, спечелен след изпълнение на дузпи. В евротурнирите бе ползван от наставника Анте Шимунджа в общо 13 двубоя – 5 в Шампионската лига и 8 в Лига Европа. Той реализира при домакинската загуба с 1:2 срещу Динамо Загреб в ШЛ.

Текпетей, който за съжаление не попадна в списъка на „Черните звезди“ за Мондиала в Катар, пристигна от Шалке 04 през 2020-а година, първоначално под наем, а година след това „орлите“ откупиха правата му. Сега в Германия отчитат, че това е било доста грешен ход от страна на „кралскосините“.

„Сделката определено може да се определи като негативна“, пише германският сайт „derwesten.de“.

„Той първо бе отдаден под наем в Разград, но през 2021-а бе продаден за 900 хиляди евро. Тогава трансферът бе считан като добър. Но сега? Сега ганаецът не само подобри качествата, които познавахме, но започна да демонстрира и голмайсторски такива – нещо, което сега липсва на Шалке. През миналия сезон вкара 10 гола в българското първенство, а през този продължи с пълна пара – 8 попадения и 3 асистенции в 15 срещи. В България има всичко – игрово време и уважение, нещо, което не получи в Гелзенкирхен. И се очаква да направи още по-добър трансфер“, анализират в Германия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ