Италианци ще подготвят ските на националите по биатлон

7 Dni Sport15.11.2022
Милена Тодорова, Владимир Илиев

Двама италианци подсилват ваксмайсторската бригада на българските национали по биатлон този сезон. Основната част от състезателните ски са получени и над тях вече месец работи новосформираният технически екип.

Ваксмайсторският тим тази зима включва двама италианци и двама българи, като главен мениджър е италианецът Фаусто Бормети.

С наближаване на първите състезания българските национални гарнитури провеждат последните си тренировъчни лагери на различни места в Европа и у нас.

В момента централизирана подготовка водят четири отделни звена със седем треньори и кинезитерапевт. Милена Тодорова и Владимир Илиев тренират в Обертилиaх (Австрия), a останалата част от „А“ отбора е в Швеция.

Националите при младежите също са в Австрия, докато юношите се подготвят в Банско.

Програмата до Нова година предвижда покриване на всички състезания от трите вериги купи на Международния съюз по биатлон с различните гарнитури, като първият старт е на 29 ноември в Контиолахти, Финландия – индивидуален на 20 км за мъже.

Първите три кръга за световната купа този сезон са в Контиолахти от 29.11 до 3.12 – индивидуално, щафети и спринт; в Хохфилцен (Австрия) от 8 до 11 декември със спринт, преследване и щафета и Анеси (Франция) от 15 до 18 декември със спринт, преследване и масов старт.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ