При неуспех в Разград – Левски изравнява 70-годишен антирекорд

7 Dni Sport14.11.2022
Левски - Лудогорец, Марин Петков

В последния мач на “Герена” за годината, в която спечели първи трофей от 2009-а насам, “Левски” бра срам на два фронта. Единият – на терена, а другият – по трибуните на “Герена”.

В събота вечер тимът на Станимир Стоилов падна 1:2 от “Славия”. И вече изостава с 15 точки от лидера ЦСКА.

Освен загубата, която остави “Левски” без победа в 7-и мач поред, “син” срам се заформи и в сектора за гости. Изнервени от поредния провал на любимия си тим, а и подразнени от “бели” фенове, привърженици нахлуха в него, за да си отмъстят, и настана меле.

Стигна се до ръкопашен бой между двете агитки. Феновете на “Левски” налагаха здраво част от привържениците на най-стария столичен клуб. Ултрасите на “сините” пердашеха с крошета запалянко на “белите”, който падна през няколко реда и по чудо се размина само с леки наранявания.

Единствено бързата намеса на полицията и стюардите предотврати нещо по-сериозно. Униформените веднага заловиха извършителите. Петима запалянковци на “Левски” са били задържани след ексцесиите, обявиха от МВР.

След провала “Левски” е на път да изравни най-черната си серия в своята 108-годишна история.

Серията от 7 мача без победа за отбора от “Подуяне” започна на 12 октомври – отново срещу “Славия”, само че в “Овча купел”. “Сините” паднаха пак с 1:2, както и в събота. Последваха 5 поредни равенства, за да дойде второто поражение от най-стария столичен клуб.

Ако не запише победа в следващия си мач за първенство, носителят на купата на България ще изравни най-срамното постижение в цялото си съществуване. В началото на идния месец “Левски” гостува на “Лудогорец”. Срещата бе отложена заради ангажиментите на двата тима в Европа и от БФС я насрочиха да се изиграе, докато трае световното първенство. С оглед слабата игра на столичани и амбициите на разградчани да спечелят нова титла в България победата за тима на Станимир Стоилов изглежда мираж.

Преди 70 години, през 1952-а, “Левски” записва 8 мача без победа. Тогава столичани регистрират 4 равенства и 4 загуби в рамките на няколко месеца.

В края на август отстъпват 0:1 като домакин на “Спартак” (Плевен). Следва равенство срещу “Спартак” (Сф). На 9 септември “сините” отстъпват 0:3 на столичния “Локо”. Две седмици по-късно “сините” губят от ЦСКА. Негативната серия за “Левски” продължава с минимална загуба у дома от “Черно море”. В следващите два кръга “сините” записват две равенства 1:1 – със “Славия” и “Академик” (Сф).

Антирекордът за тима от “Подуяне” приключва на 30 ноември. “Сините” отново не побеждават и мачът им с градския опонент “Спартак” завършва без голове.

В същото време, напук на слабите резултати, мажоритарният собственик на “Левски” Наско Сираков призова привържениците на тима да гласуват пълна подкрепа на треньора Станимир Стоилов и екипа му. Легендарният голаджия на столичани се обърна в специално обръщение към всички, които обичат “синия” клуб.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ