Спарта Ротердам пожела да привлече Юрген Матей от ЦСКА

7 Dni Sport14.11.2022
ЦСКА - Базел, Юрген Матей, Иван Турицов

Клубът, който иска капитана на ЦСКА-София Юрген Матай, е Спарта Ротердам. От няколко дни се твърди, че в офисите на „Българска армия“ е пристигнала оферта за 29-годишния стълб в защитата на „червените“.

Нидерландецът дойде в ЦСКА именно от Спарта. В момента той е в Ротердам, където е до своята съпруга, която го дари с първо дете преди няколко дни. Заради щастливото събитие, както и заради лека травма, Матай не игра в последните срещи на ЦСКА и бе заменен от Енес Махмутович.

Спарта Ротердам прави много силен сезон и към днешна дата заема 6-ото място в класирането на Ередивизие и е в местата, даващи право на участие в плейоф за Лигата на конференциите. Основният коз на втория по сила отбор от Ротердам за привличането на Матай е това, че футболистът на ЦСКА може да поиска да се върне в родината си, за да бъде близо до своето семейство. Освен това, той ще играе в далеч по-силно първенство, а и Спарта се бори за сериозни цели, а не както в исторически план – основно за оцеляването си в Ередивизие.

Това, че въпросният клуб иска да си връща Матай, обаче не значи, че той ще напусне ЦСКА-София. Футболистът има действащ договор до лятото с „червените“ и в касата на клуба трябва да влезе хубава сума, за да си тръгне той от България още сега.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ