Арда Кърджали обърна Ботев в последната минута на мача

7 Dni Sport12.11.2022
Арда Кърджали - Ботев Пловдив, Мохамед Брахими

Арда направи пълен обрат и постигна драматична победа над Ботев (Пловдив) с 2:1 в мач от 18-ия кръг на efbet лига. Първото попадение в мача бе дело на Антоан Бароан, който се разписа в 21-та минута. Домакините изравниха резултата чрез Лъчезар Котев в 68-та минута. „Жълто-черните“ останах с човек по-малко в 75-та минута, когато Самюел Супрайен получи червен картон. Дълбоко в добавеното време Ласана Н’диайе донесе успеха на отбора от Кърджали.

Гостите стартираха срещата по-мотивирани и първият шанс бе за тях. Елвис Ману получи центриране отлвяво, след което стреля, но топката се отби в защитник и излезе в ъглов удар.

Четири минути по- късно Антоан Бароан опита с глава да комибинира със свой съотборник. Стражът на домакините обаче пресече подаването.

„Канарчетата откриха резултата в 21-та минута. Мохамед Брахими пое топката на десния фланг, преодоля двама съперници и комибинира с Антоан Бароан, който oтправи удар към вратата, където Господинов се намеси колебливо и допусна попадение в своята врата.

Арда опита да отговори чрез Тонислав Йорданов, който излезе в очи в очи със стража на гостите и реализира. За негово съжаление голът не бе признат, тъй като бе отсъдена засада.

Устремът на Арда в атака до края на първата част не спря. Лъчезар Котев бе много близо да се разпише, когато обстрелва врата, топката обаче рикошира в страничния стълб. До края на първата част липсваха по-опасни положения.

През второто полувреме играчите на Арда непрекъснато търсеха изравнителен гол и в 67-та минута усилията им бяха възнаградени.Чудесно взаимодействаха възпитаниците на Тунчев и макар с голяма доза късмет, топката попадна в краката на Лъчезар Котев, който с мощен изстрел от непосредствена близост порази вратата на „канарчетата“.

„Жълто-черните“ можеха за пореден път да поведат, но заради превъзходното си спасяване Господинов не позволи на Антоан Бароан да реализира втория си гол в двубоя.

В 75-та минута Самюел Супрайен от състава Ботев (Пловдив) извърши грубо нарушение и беше отстранен от игра. Арда се възползва от численото си превъзходство и дълбоко в добавеното време Ласана Н’диайе овладя подаване в наказателното поле и с прецизен удар нанесе съкрушителен удар по състава на „жълто-черните“.

Автор: „Топспорт“

Снимка: Официална Фейсбук страница на Ботев Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ