Мач за купата на Чехия прецака Мартин Минчев за националния отбор

7 Dni Sport11.11.2022
мартин минчев

“Спарта” (Прага) изпраща писмо с извинения до БФС

Мач за купата на Чехия спира Мартин Минчев от участие в контролите на България. Младият футболист попадна в сметките на селекционера Младен Кърстаич за проверките срещу Кипър и Люксембург, но от клубния му тим “Спарта” (Прага) спират национала. Оказва се, че в датите, планирани за контролите на “лъвовете”, чешкият гранд има двубой за второто най-важно отличие в страната. България гостува на 16 ноември на Кипър. Четири дни по-късно “лъвовете” имат визита на Люксембург. От “Спарта” (Прага) изпращат писмо до БФС, научи “24 часа”. В него тимът на Минчев поднася своите извинения, че няма как да пусне играча на лагер сбора. Чехите могли да задържат даден футболист да не играе за своя национален тим, ако не участва на световното първенство. В писмото до футболия съюз “Спарта” изтъкнали колко са горди, че техен играч е национал на страната си. Клубът от Прага похвалил много Минчев. Според тях офанзивният футболист бил много мотивиран да носи фланелката на страната си. Ала мачът за купата на Чехия бил страшно важен за отбора.

В сряда тимът на българина победи 4:0 “Словачко”. Минчев се появи в 66-ата минута. “Спарта” е на 3-о място в класирането. Отборът има актив от 29 точки. Начело е “Виктория” (Пилзен) с 38 пункта. Следва “Славия” (Прага) с 34.

Минчев е заменен от селекционера Младен Кърстаич със Спас Делев. Футболистът на “Лудогорец” се завръща в националния отбор след няколко месеца пауза. Повиквателната на бързоногото крило е леко учудваща на фона на подмладяването на тима. Делев е на 33 години и е най-възрастният в състава на сръбския специалист.

Кърстаич направи още няколко промени. Заради контузии от списъка на селекционера отпада Виктор Попов от “Черно море”, който има травма в рамото. Контузията си защитникът получи при нулевото равенство с “Левски”. Играчът на “сините” Илиан Стефанов също е аут от мачовете срещу Кипър и Люксембург. Една от звездите на “Герена” има проблем с глезена. Извън сметките на Кърстаич остана и Доминик Янков от “Лудогорец”. Младият талант на българския хегемон не е в оптимална форма след претърпяна операция.

На техните места, освен Делев, са повикани Станислав Шопов от ЦСКА и Матео Стаматов руския от “Оренбург”.

За играча на “червените” това е първа повиквателна. Досега 20-годишният играч на ЦСКА е бил част само от младежкия национален отбор.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ