Алекс Николов за Казийски: Най-големият играч, който България е имала

7 Dni Sport11.11.2022
България U20, Волейбол, Александър Николов

Ако играеш на моя пост, няма друг начин да се докажеш, освен да искаш да ти дадат топката в ключовите моменти на мача.

Думите са на 18-годишния Алекс Николов и са част от материал на италианската библия “Гадзета дело спорт”, посветен на новото явление в българския волейбол и най-добрия наш състезател в този спорт през ХХI век Матей Казийски. Вторият е с близо 20 г. по-голям от Алекс, а двамата са важни фигури в елита на Ботуша.

Николов пристигна през лятото в шампиона “Кучине Лубе” и бързо проби в титулярния състав. Ветеранът Казийски пък продължава да е лидер на “Тренто”. И двамата играят на поста посрещач. Именно в ролята му на такъв са гореспоменатите думи на Алекс.

“Гадзета дело спорт” подчертава, че българското момче иска да поема отговорност и показва на разпределителя Лучано де Чеко, че е готов да отиграе топката в атака.

“Откакто започнах сезона с “Лубе”, се чувам с баща си (легендата Владимир Николов – б.р.) почти всеки ден. Говорим си за волейбол, но и за други теми. Той често е критичен за представянето ми на терена”, споделя Алекс.

“Със сигурност говорим за най-големия играч, който България е имала”, е коментарът му за Казийски.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ