Григор Димитров получава ключово решение на 21-ви ноември. Може да повлече още българи с него.

7 Dni Sport10.11.2022
Григор Димитров,

България би могла да се озове в група „А“ на United Cup, където ще се конкурира с Гърция и Белгия или в група „B“ заедно с Полша и Швейцария. Това стана ясно след изтеглянето на жребия за груповата фаза. Вече са известни 16 от 18-те участници в надпреварата, която ще се проведе в Пърт, Бризбън и Сидни от 29 декември до 8 януари, пишат колегите от „Тенис кафе.бг“.

В турнира все още има място за още две страни, като техните имена ще станат известни след обновяването на ранглистите на 21 ноември. Една от държавите ще се класира на база на ATP ранкинг, а другата – чрез комбиниран ранкинг.

Към момента България се конкурира с тимовете на Казахстан и Китай, като регламентът предоставя много добри шансове на българския тим. Григор Димитров е №28 в ATP ранглистата, докато топ играчите на другите две държави са в WTA Тура – Елена Рибакина №22 и Джън Шуай №24. По отношение на мъжката ранглиста ситуацията на Казахстан и Китай не е толкова оптимистична – Александър Бублик е 37-ми, докато първата ракета на китайците Жижан Жан е №98.

Евентуално класиране на България за турнира ще е добре за още български тенисисти. Гришо ще повлече крак и със себе си в Австралия ще вземе някои от най-добрите българи и жени в този спорт, за да сформират родния тим.

Най-интересна изгледа група Д, където са домакините от Австрия, един от големите фаворити – Испания, както и Великобритания. Най-добрият отбор от всеки град, както и най-силният класирал се на второ място тим ще намерят място на полуфиналите:


Жребият за турнира United Cup, в който евентуално участие може да вземе и България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ