Виктория Томова за първи път завършва сезона в топ 100

7 Dni Sport08.11.2022
Виктория Томова,

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова е на 90-о място в публикувана след финалите на WTA ранглиста.

Томова отстъпи с една позиция, но въпреки това за първи път в кариерата си ще завърши годината сред първите 100. В края на миналия сезон софиянката беше №116.

Мястото на 27-годишната Виктория означава, че за първи път тя ще играе директно в основната схема на Откритото първенство на Австралия през 2023-а. Тя влиза на два пъти сред 128-те най-добри тенисистки в Мелбърн – тази година и през 2018 година, след като преодоля квалификациите.

Изабелла Шиникова запазва 286-ото си място. Третата българка в топ 500 – Гергана Топалова, изкачи едно място до №308, за да запише личен рекорд в ранглистата.

На върха Ига Швьонтек ще завърши като водачка в класацията. След нея са Онс Жабьор, Джесика Пегула, шампионката от финалите Каролин Гарсия и финалистката във Форт Уърт Арина Сабаленка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ