Мартин Паскалев вече не свири „втора цигулка“ в Локо Пловдив

7 Dni Sport08.11.2022
Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив, Отбор

До момента Локо (Пловдив) прави чудесен сезон и „смърфовете“ неведнъж бяха засипани със суперлативи, като най-често споменаваните имена бяха на голмайстора Бирсент Карагарен, вратаря Динко Хоркаш, лидера Митко Илиев или героя от дербито с Ботев (Пд) Бабакар Дион. Старши треньорът на „черно-белите“ Александър Томаш обаче има в редиците си играчи, които не блестят, но присъствието им е от фундаментално значение. Такъв безспорно е младият централен защитник Мартин Паскалев, пишат в свой коментар колегите от „Тема Спорт“.

На 25 декември бранителят ще навърши 21 години, а в началото на сезона се очакваше той да изпълнява поддържаща роля и просто да бъде в готовност да замени, когато се наложи, считания за сигурен титуляр Луан. Бразилецът безспорно е много класен състезател, но присъствието му по-скоро мотивира младока, който започва футболната си кариера в родния Свиленград, преминава през школата на ЦСКА, за да се озове на „Лаута“. Преди да стане неизменна част от първия отбор на Локо Пд, Паскалев има престой в Спартак (Варна), където в един момент е и втори най-добър реализатор. Афинитетът му към головете идва от това, че като малък се е подвизавал на поста централен нападател.

Но не това му качество впечатлява най-много Томаш, въпреки че Мартин донесе трите точки срещу Септември с единственото си до момента попадение за „смърфовете“. При идването на специалиста на „Лаута“ той завари Паскалев на пейката, а първи избор бяха Гомис и Бидунга. След напускането на първия и привличането на Луан се смяташе, че Мартин ще продължи да свири втора цигулка, но той не бе на това мнение. С агресията си и стриктно спазване на тактическите указания Паскалев спечели доверието на наставника си.

Младокът, който неясно защо така и не получава повиквателна за младежкия национален отбор, се възползва от контузия на Луан и въпреки възстановяването на бразилеца продължава да получава място сред стартовите единадесет, като вече има 15 участия през сезона. Той прави впечатление с умението си да изнася топката и много сполучливо „бие високо“ съперника, каквито са изискванията на наставника, като демонстрира чудесно пласиране и игра за висока топка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ