Обединяват Локомотив Пловдив с Чарлтън и френски клуб

7 Dni Sport08.11.2022
Локомотив Пловдив - ЦСКА, Фенове

Инвеститорите, които поеха управлението на Локомотив (Пловдив) след Христо Крушарски, могат да включат „смърфовете“ в сериозен европейски консорциум от футболни клубове. Босовете на „черно-белите“ и техни чуждестранни партньори правят опит да купят известния у нас Чарлтън.

Лондонският клуб, в който играха бившите родни национали Радостин Кишишев и Светослав Тодоров, в момента заема девето място в Лига 1 – третото ниво на футболната пирамида на Англия. В момента Чарлтън е собственост на датчанина Томас Сандгаард, който обаче няма достатъчно възможности да върне на клуба от стадион „Дъ Вали“ към славните години от края на ХХ и началото на XXI век.

Амбициите на шефовете на Локо (Пловдив) даже са още по-големи. Бизнесмените имат интерес и към френски клуб. В момента той се състезава в Лига 2. Не е изключена възможността при сделката да посредничи легендарният френски национал от 80-те години на ХХ век Луис Фернандес, който наскоро посети „Лаута“.

Така, ако сделките бъдат финализирани успешно, „черно-белите“ ще се окажат част от консорциум, включващ и футболни клубове, част от първенствата на две от европейските сили в най-популярния спорт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ