Илия Груев е окей, излиза срещу Байерн

7 Dni Sport08.11.2022
Вердер Бремен, Илия Груев

Българският национал Илия Груев участва пълноценно в последната тренировка на “Вердер” преди гостуването на хегемона в германския футбол “Байерн” и е готов да излезе на стадиона в Мюнхен във вторник вечерта.

В съботното домакинство срещу “Шалке 04” 22-годишният халф получи удар в сгъвката над дясното бедро от нападателя на гелзенкирхенци Зимон Тероде. Това стана причина Груев да бъде сменен в 67-ата мин.

Заради болката българинът не можеше да е напълно ефективен, а и от щаба на “Вердер” не искаха да рискуват ситуацията при него да се усложни заради оставане на терена.

Още след мача Илия с превръзка на удареното място обяви, че не смята положението за сериозно и е оптимист, че ще бъде на линия за гостуването на “Байерн”. Прогнозата му се оказа вярна.

Вестник “Билд” пък смята, че в титулярния състав редом до Груев може да се появи Кристиан Грос. Последният започна сезона като опорен халф в схемата на треньора Оле Вернер.

След това обаче Грос бе изместен от нашето момче. Националът излезе титуляр в последните 7 мача на “Вердер” в Бундеслигата, както и в 1 за купата на Германия.

Според “Билд” Вернер може да опита с пускането на двама дефанзивни полузащитници да стопира офанзивната мощ на баварците.

Големият минус за “Вердер” е, че заради травма двубоя в Мюнхен ще пропусне голмайсторът Никлас Фюлкруг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ