Хебър стартира участието си в групите на ШЛ срещу германския шампион

7 Dni Sport08.11.2022
Волейбол, Хебър

Българският шампион Хебър Пазарджик стартира участието в тазгодишното издание на Шампионската лига по волейбол. В първия си мач пазарджиклии имат тежко гостуване на германския шампион Берлин Волейс, а срещата е днес от 20:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 2.

Хебър достигнаха за втора поредна година до груповата фаза на най-престижната европейска клубна надпревара, след като в квалификациите елиминираха последователно шампионите на Румъния и Хърватия – Аркада Галац и ХАОК Младост Загреб.

По този начин Хебър се падна в група „B“ на турнира с шампиона на Германия – Берлин Волейс, шампионът на Турция – Халкбанк и завършилия на четвърто място в полското първенство – Алурон Варта Зеверче.

Днешният опонент на пазарджиклии – Берлин Волей, е седемкратен шампион на германската Бундеслига по волейбол, като е спечелил пет пъти Купата и четири пъти Суперкупата на страната. На европейската сцена берлинчани са шампиони на втория по сила турнир след ШЛ – Купата на CEV за сезон 2015/2016.

Автор: „Гонг“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ