Прераждането на Григор Димитров

7 Dni Sport07.11.2022
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист е взел решение и действа в посоката отново да бъде на най-високото възможно ниво. Това ще се случи след серия от добри решения, здрави тренировки, лагери и пълна отдаденост.

Първото решение бе Даниел Валверду. Треньорът, с който той достигна до №3 в световната ранглиста, няколко титли сред, които и трофей от сериите на АТП 1000, както и финалния Мастърс на най-добрите 8 в света.

Григор Димитров е започнал и специални тренировки във фитнеса, които да му дадат максимално добро физическо състояние – много важен елемент в професионалния тенис. Дими е планирал, да започне своята подготовка по-рано, за да има повече време, в което да влезе в оптимална форма за старта в Австралия.

Тези дни стана ясно, че все пак ще можем да наблюдаване най-добрия български тенисист още веднъж до края на календарата година, защото той ще се включи в чисто новата отборна надпревара – World Tennis League.

Въпросното събитие ще се проведе между 19 и 24 декември в Дубай, като ще събере голямата част от световния тенис елит, както и някои от най-добрите диджеи в света, чиято работа ще е всеки ден да отговарят за доброто настроение на феновете. Супершоуто ще бъде открито с концертна изява на корта от страна на Тиесто, а закриването няма да бъде по-малко впечатляващо, тъй като за него ще отговаря легендата в елетктронната музика Армин ван Бюрен.

Да се върнем обаче към тенис схватките, където организаторите са сформирали четири отбора, които са поставени в една обща група и ще играят по системата „всеки срещу всеки“. Тимовете се състоят от по 4 или 5 души, а самите сблъсъци между тях ще се състоят от три отделни мача – мъжки сингъл, женски сингъл и смесени двойки.

Срещите ще се проведат във формат 2 от 3 сета, като решителната част ще представлява супертайбрек до 10 точки. Финалисти пък ще бъдат двата отбора с най-добри показатели от групата, но сега е време да преминем и към самите състави, след като всичко по регламента стана ясно.

Нашият Григор Димитров ще обедини сили с 21-кратния шампион от Новак Джокович, само че това далеч не е всичко, защото към тях също така ще се присъединят Паула Бадоса и Арина Сабаленка. Звездната селекция носи името „The Falcons“ (Соколите) и ще се конкурира за титлата заедно с останалите три отбора – „The Kites“ (Хвърчилата), „The Hawks“ (Ястребите) и „The Eagles“ (Орлите).

Ето и кои останали тенисисти ще попълнят невероятно зрелище, което ни очаква в ОАЕ в навечерието на Коледа:


Всички отбори и участниците за отборната надпревара – „World Tennis League“, която ще се играе по Коледа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ