Световно първенство по футбол и Купа на „България“. Една странна комбинация.

7 Dni Sport07.11.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Купа на "България"

Световното първенство в Катар започва на 20 ноември, а в период от 2 седмици той ще се съчетава с мачове от българския клубен футбол. Такава комбинация се случва за първи път и тя е на база факта, че за първи път големият форум се провежда през зимата. Календарът на първенството и мачовете за Sesame Купа на България също се оказа изключително наситен, като се очертават няколко дни, в които ще се играят изключително много мачове.

Миналата седмица БФС публикува програмата до 4 ноември, когато на практика ще приключат официалните мачове в България. Това пък е втория ден на осминафиналите на Мондиал 2022.

Dsport обобщи дните, в които футболният фен ще прелива от футбол в комбинацията Световно първенство – Български футбол!

25 ноември (петък) – Тук се започва леко, като успоредно ще вървят мачовете Уелс – Иран, започващ в 12:00 и двубоя между Черноморец Балчик и Ботев Пловдив, който стартира в 12:30.

26 ноември (събота) – Това безспорно е най-богатия ден. В 12 часа в Катар стартира Тунис и Австралия, а по същото време в Съединение Гигант посреща ЦСКА. В 13:30 часа започват още 3 мача от турнира Sesame Купа на България (Крумовград – Септември, Миньор – Берое, Севлиево – ЦСКА 1948). В допълнение от 15:00 часа започва отложения мач Славия – Лудогорец успоредно с двубоя между Полша и Саудитска Арабия. Всъщност тук може да има и прецедент, в който Якуб Пиотровски от Лудогорец може да играе срещу Саудитска Арабия в Катар, вместо срещу Славия в България.

Денят ще приключи с още два мача от Световното първенство – Франция – Дания и Аржентина – Мексико.

27 ноември (неделя) – В 12:00 започва двубоя между Япония и Коста Рика, а в 12:30 стартира мача за Sesame Купа на България между Марек и Локомотив Пловдив. В 13:30 има още няколко мача – Литекс – Черно море плюс двубой от следващ етап от турнира с евентуалното участие на Спартак Варна и Пирин.

28 ноември (понеделник) – В 12:00 часа стартира Камерун – Сърбия, а по същото време може да има мач между Локомотив София и Ботев Враца, ако и двата отбора се класират

1 декември (четвъртък) – Добрата новина е, че тук мачовете от СП започват чак в 17:00 часа. Преди това от турнира за Sesame Купа на България може да има мач Септември – ЦСКА (ако двата отбора се класират), но от 15:00 часа е интригуващия сблъсък между Лудогорец и Левски за първенство.

2, 3, 4 декември (петък, събота и неделя) – Тук също има интересни български мачове от турнира за Купата, но те също са преди програмата на Световното първенство.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ