Легенда на Левски: На Уелтън му научиха финта, Роналдо е трансферно разочарование

7 Dni Sport07.11.2022
Спартак Варна - Левски, Уелтън,

Кризата в Левски се разраства. Мачът срещу последния в класирането Спартак Варна бе идеален момент отборът да спечели и да повиши самочувствието си преди заключителните двубои за есента. Затова и извинения за равенството няма.

Защо сините не спечелиха? Срещнаха много борбен съперник, който бързо се прегрупираше и играеше добре в защита. Варненци действаха много опростено – с дълги подавания към нападателите, стремейки се да изненадват Левски. В срещата нямаше много голови положения. Добрите ситуации бяха или плод на добра индивидуална игра – първият гол на Кръстев, или пък на много неправилни действия на защитниците – така падна изравнителното попадение на домакините, когато същият Кръстев не успя да изчисти топката.

Факт е, че нещата на Левски не се получават и стават по-зле. И едва ли някой има прост отговор за това. Да, сините са отбор, който владее повече топката от съперника – имат играч като Миланов, уж остри крила… Но нишката се къса. Показаното срещу последния в класирането бе прекалено малко. Роналдо отново го нямаше никакъв. Младото момче Рупанов тича и се бори, но не е решение на проблемите на този Левски. Той има бъдеще, но на сините им трябва човек, който да дърпа отбора напред. Сега такъв няма.

Да вкараш два гола и да не можеш да победиш подобен съперник е много лош атестат. Защитата бе под всякаква критика, действията бяха несигурни. И накрая настана тотално объркване като Спартак дори можеше да спечели в добавеното време. Сега сигурно тази поредица ще бъде отдадена на психика и така нататък. Истината обаче е, че това са възможностите на повечето от футболистите. Липсват положенията, отборът не само, че не реализира достатъчно, но и не създава ситуациии. Те намаляват от мач на мач.

Преди 6 кръга всички говорехме за титла, а сега отборът не е дори в шестицата?! Това се случва, защото от дербито с ЦСКА насам, отборът скърца във всички звена. Срещу Спартак куцаше защитата, в други двубои ги нямаше халфовата линия или нападението.

Изводът е, че Левски може да печели само тогава, когото всичко е синхронизирано и тимът е много концентриран. В последните мачове това нещо го няма, пропускат се положения и се разпиляват точки.

Лимитирани играчи, които малко повече си повярваха, и кризата е готова.

В началото Велтон и Роналдо уж показаха възможности. Но явно са заблудили всички, защото от началото на първенството имат само по един гол. А те са хората, на които се разчита най-много и минаваха за най-добрите играчи в състава. Какво да кажем за останалите тогава? Това са си им възможностите. Може да изригнат в някой мач, да имат шанс да се разпишат, но само толкова. Двамата вече дори избягват да се надиграват с противниците, а силата им трябваше да е в това. На Велтон му научиха финта – тръгва надясно и стреля. Сега го затварят успешно. Роналдо явно, че няма качества, той е трансферна грешка. В началото играеха горе-долу на ниво, но сега не е така.

Лошото е, че Левски е много неефективен. Хубаво е, че отборът държи топката, винаги се надиграва, опитва се да е водещият в мачове, но това не е достатъчно. Сините пробват отляво, отдясно, центрират… Но когато вкарат, защитата се пропуква. От дербито с ЦСКА, когато имаше синхрон и тимът бе на ниво във всички фази, такова нещо не е правено.

Последните 4 мача за годината се явяват на живот и смърт, за да не се изпусне всичко, дори и купата. При нови поражения ще се обезличат хубавите неща направени през пролетта и началото на този сезон. Ще остане просто едно участие в първенството.

Автор: Михаил Вълчев / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ