Отборът на Льовен напира за Емануел Току от Ботев Пловдив

7 Dni Sport07.11.2022
Ботев Враца - Марица Пловдив, Емануел Току, Антоан Бароан

Белгийският Льовен също се включва в битката за подписа на халфа на Ботев (Пловдив) Емануел Току. Представители на клуба са наблюдавали изявите на ганайския полузащитник при разгрома с 6:0 над Ботев (Враца). Току се представи на ниво, като бе близо до гол – през първата част негов фалцов изстрел под гредата бе с мъка избит от вратаря на гостите Красимир Костов.

От началото на сезона Емануел Току има 16 мача в efbet Лига, в които е отбелязал 1 гол. През лятото за него също имаше оферта от Льовен, но тя не бе приета от ръководството на Ботев. Белгийците обаче не се отказват от намерението си да привлекат полузащитника. Ако това се случи, то той ще стане съотборик с бившия играч на ЦСКА – София Кристиян Малинов и двамата ще си партнират в халфовата линия. Българинът има 15 шампионатни мача този сезон, а Льовен се намира в средата на таблицата на местното първенство.

В последните дни имаше информации за интерес към Току и от шведския Юргорден. Този клуб е склонен веднага да извади 500 хил. евро за правата на ганаеца. Юргорден финишира на 2-рото място в първенството, като изостана на 6 точки от изненадващия шампион Хекен.

Така е все по-вероятно Емануел Току да смени клубната си принадлежност през зимата. Ботев дори може и да не привлича негов заместник, защото за пролетта клубът отново ще може да разчита на Тодор Неделев.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ